in ,

Nem adják fel a migránsok Calais-t

Annak ellenére, hogy a francia hatóságok lezárták a calais-i migránstábort, a kamionosok élete nem lett jobb, hiszen a migránsok továbbra is rendszeresen megrohamozzák a járműveket, hogy azon keresztül jussanak át Nagy-Britanniába.

Azzal, hogy a francia rendőrök nagy csinnadrattával, óriási sikerként értékelve bejelentették, hogy végképp felszámolták a calais-i migránstábort, a Dzsungelt még nem oldottak meg minden problémát. A rettenetes állapotokat okozó illegális bevándorlókat a tábor felszámolása után elosztották a francia nagyvárosok között, azonban a legtöbbjük már vissza is tért, hogy megpróbáljon átjutni Nagy-Britanniába.

 

A korábbi tábortól nem messze lévő kamionos-pihenőben vertek tanyát az illegális bevándorlók és rendszeresen tépik fel a járművek rakományait, hogy a csomagtérben elrejtőzve jussanak át a határon.

 

Februárban körülbelül száz eritreai és szudáni migránst verekedett azon össze, hogy melyikük is másszon fel az egyik pótkocsira. A mentőknek hat fekete-afrikait kellett kórházba szállítani, azonban egyik garázdát se tartóztatták le.

 

Natacha Bouchart, Calais polgármestere múlt héten tiltotta meg, hogy élelmiszert osszanak a segélyszervezetek bérencei a migránsoknak. A városvezető ezzel a lépéssel akarta elkerülni, hogy újabb táborok jöjjenek létre.

 

A helyzet tavaly nyáron vált kibírhatatlanná a városban, amikor több mint tízezren éltek a Dzsungelben. A migránsok rendszeresen útakadályt építettek az autópályára, hogy így bírják lassításra a sofőröket. Egy magyar sofőrt meg is vertek.

forrás: 888.hu, Breitbart

Tapasztalt diplomatát kért fel Donald Trump az Egyesült Államok orosz nagykövetének

Soros 246 millió dollárt adott a „Nők nélküli nőnapot” hirdető szervezeteknek