in ,

A magyar rendőrök ismét tették a dolgukat: migránsokat fogtak el

Hatvanegy határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Hatvanegy határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 8, szombaton 15, vasárnap 8 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon 30 határsértőt fogtak el, embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult eljárás.

Az elmúlt héten az ország területén 192 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök (a megelőző héten — szeptember 25-étől október 1-jéig — ez a szám 244 volt). A román és ukrán határszakaszon összesen 106 embert fogtak el az elmúlt héten — derül ki a rendőrségi összesítésből.

A román embercsempészek nagyon aktívak

A járőrök 2017. október 8-án 14 óra 20 perckor, az M43-as autópályán Makó közelében vonták intézkedés alá a kisteherautót. Az ellenőrzés során a járműben a rendőrök 28 illegális migránst találtak.

A határsértők magukat iraki állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket a rendőrök előállítják. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

(Oláh Gellért, 888.hu)

Nem kéne eltakarodni? – Storck: magunkat vertük meg

A „Fidesz lop” sorozat következő része – Így lopta szét a Fidesz az egészségügyet