in ,

A lincselésre készülő tömegtől egyetlen baloldali sem határolódott el

A gyűlölettől és a frusztrációtól túlfűtött, hangos ellenzéki kisebbség köztiszteletben álló idős professzorokon, egyházi személyeken próbálta meg levezetni a feszültségét.

A gyűlölettől és a frusztrációtól túlfűtött, hangos ellenzéki kisebbség köztiszteletben álló idős professzorokon, egyházi személyeken próbálta meg levezetni a feszültségét. A toleranciáról, az elfogadásról és a nyílt társadalomról papoló ellenzék soraiból eddig senki sem tette szóvá a lincselésre felesküdött tömeg magatartását.

Nem olvastunk egyetlenegy elhatárolódó, az esetet elítélő, a köpködőkkel egyet nem értő nyilatkozatot sem. Mindenki kussba vágta magát, hallgatólagosan az agresszív, önsorsrontók oldalára állt.

Ma reggelre derült ki, hogy egy élő rendőrkordonnak kellett körbevennie Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát, hogy ép bőrrel hagyhassák el az Országház épületét. A református egyházi vezetők meghívott vendégként vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén május 8-án délelőtt.

Érthető, hogy a 76 éves egyetemi tanár, műfordító Huszár Pált megviselték a történtek, de az esetről készült beszámoló legdurvább eleme a tanácsnok köpködését bemutató részlet.

A baloldali érzelmű, sem Istent, sem törvényt nem ismerő csürhe magatartása jól jellemzi az egész mai baloldal – és az összes nyúlványának – színvonalát. Mint rák az egészséges sejtben, úgy burjánzott el a baloldal testében az az alpári, otromba, középkori mentalitás és viselkedésforma, mely ebben az arctalan, vezető nélküli, lukácsikatik és macskás gyurcsányisták által meghatározott tömegben testet öltve a szemünk elé tárult.

A baloldal teljesen leépült – mind szellemileg, mind fizikailag. Heller Ágnes már fiatalos külleműnek, szellemileg frissnek számít azokhoz képest, akik a baloldalt képviselik a parlamentben és az utcán. Az esetben azonban a legmegdöbbentőbb nem az, hogy korosodó emberek üvöltöznek és köpködnek, hanem az, hogy

az ellenzéki pártok közül eddig egy sem határolódott el a lincselésre készülő tömegtől.

Sőt, Gyurcsányék, Kunhalmiék még fotózkodtak is a szellemi mélységekben dagonyázókkal.

Mondjuk valahol érthető, hogy prominens baloldaliak az agresszió és a terror pártjára állnak, hiszen volt idő, amikor a tüntetők hátán kardlap csattant, viperával verték ki a fogukat vagy lőtték ki a szemüket. Az pedig a rendőrséget felhasználó diktatúra volt, és mélységesen felháborító, hogy azok működtetői most a demokráciát és a sajtószabadságot siratják. A gyurcsányi korszakkal ellenben most jogállam van, és a rendőri szervek szakszerűségének köszönhetően mindenki annyi foggal ment haza, mint ahánnyal elindult. És ez így van jól.

A tegnapi nap legfontosabb tanulságát is érdemes levonni. Ezzel a gyűlöletből táplálkozó, tömegnek nem nevezhető „horda” segítségével szerencsére nem lehet hatalomra kerülni, de arra éppen elegendőek, hogy a normális választópolgárok soha ne engedjék a hatalom közelébe az uraikat!

Az ominózus eset az alábbi felvételen látható:

 (Oláh Gellért, 888.hu)

Magyarország, 2018: Jobboldali újságírók családjait fenyegetik, papokat rugdosnak, köpdösnek ellenzékiek – Hol a TASZ? Hol az Amnesty International? Hol a LIBE?

Most Kubatov Gáborba szállt bele a HVG – Itt a kemény válasz a Fidesz alelnökétől