in ,

A libsi Karácsony lehet a közös jelölt – A szocialisták és a DK is kizárja az együttműködést Vonáékkal

Tekintettel arra, hogy az MSZP háza táján nemigen bővelkednek miniszterelnök-jelöltekben, a szocialisták hajlanak arra, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke legyen az összefogás közös kormányfőjelöltje – értesült lapunk szocialista elnökségi forrásból.

Tekintettel arra, hogy az MSZP háza táján nemigen bővelkednek miniszterelnök-jelöltekben, a szocialisták hajlanak arra, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke legyen az összefogás közös kormányfőjelöltje – értesült lapunk szocialista elnökségi forrásból.

 

Úgy tudjuk, már tárgyalhattak is Karácsonnyal mint lehetséges jelölttel. A Karácsonyék által képviselt közös választási lista és miniszterelnök-jelölti elképzelés az MSZP- ben is megértő fülekre talált, ugyanakkor a kérdés még nem dőlt el. Forrásunk rámutatott, mindez nem a DK-val szemben megfogalmazott lépés, és bíznak abban, hogy Gyurcsányék is megértik, csak ezen a módon lehet sikert elérni.

Fotó: Mirkó István

A Párbeszéd politikusát (jobbra) a Molnár Gyula vezette MSZP elnöksége is elfogadhatónak tartja

Karácsonyt tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kérdezték a közös jelöltségről. A politikus úgy fogalmazott: ha vannak pártok, akik támogatni tudnak, vállalom. – Hozom a személyes népszerűségemet, csak kezdjünk bele. Egy ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje tudok lenni – jelentette ki Karácsony Gergely.

Miközben a baloldalon folyamatosan tárgyalnak egy lehetséges összefogásról, mind a DK, mind az MSZP határozottan állítja: nem kívánnak együttműködni a Jobbikkal a jövő évi választásokon.

A Gyurcsány Ferenc vezette DK szóvivője tegnap reggel szögezte le, kizár mindenfajta, így választási együttműködést is a Jobbikkal. Gréczy Zsolt a Kossuth rádiónak adott interjújában azt mondta: a Jobbik nem néppártosodási folyamaton esik át, csupán átmaszkírozza magát, amit nem tartanak hitelesnek.

Megítélése szerint ha valamennyi demokratikus ellenzéki párt összefog az egyéni választókörzetekben, akkor a Jobbik nélkül is megvalósulhat az ellenzéki többség az Országgyűlésben.

Gréczy Zsolt újfent hangsúlyozta: a DK az országgyűlési választásokon biztosan önálló országos listával indul, amelynek élén Gyurcsány áll majd. Az egyéni körzetekről folytatott tárgyalások nyomán ugyanakkor hajlandóak támogatni bármelyik demokratikus ellenzéki párt egyéni jelöltjét.

Azt is mondta, nem tud arról, hogy bármilyen párbeszéd lenne az MSZP és a Jobbik között, a szocialisták részéről mindenki elhatárolódik a Jobbiktól. Szavait alátámasztja az MSZP elnökének nyilatkozata. Molnár Gyula szerint ugyanis a kormányváltáshoz a baloldalon félre kell tenni az egymás iránti előítéleteket és együtt kell működni, ugyanakkor a Jobbiknak nem lehet elfelejteni, amit az elmúlt években képviselt.

(magyaridok.hu)

Simicska s*ggét nyalja a brüsszeli elit ikonikus lapja

Ellenzéki roncsderbi – Orrtúró Szigetvári élő adásban oltotta szét Karácsony Gergely agyát