in ,

A liberósok ettől megint ki fognak akadni: a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most

A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most, a foglalkoztattak száma a 4,7 milliót közelíti

 

A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most, a foglalkoztattak száma a 4,7 milliót közelíti, a négyszázalékos munkanélküliség Európában az egyik legalacsonyabb – nyilatkozta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

A lap szerdai számában megjelent interjúban Bodó Sándor kiemelte: a kormány a koronavírus okozta járványhelyzetet egyértelműen sikeresen kezelte.A GAZDASÁGOT ÚJRAINDÍTOTTUK, A FOGLALKOZTATOTTAK SZÁMA MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTT A LEGFRISSEBB ADATOK SZERINT– tette hozzá.

Az államtitkár közölte, a gazdaságvédelmi intézkedések elérték a kívánt hatást, közel kétmillió embernek segítettek a nehezebb időkben, illetve több támogatás még most is elérhető. Csak a bértámogatások félmillió munkahelyet védtek meg vagy teremtettek újjá közvetlenül.A beruházási, munkahelylétesítési támogatások folyamatosak, hiszen a kormány célja, hogy mindenkinek legyen munkája Magyarországon– mondta.

 

Bodó Sándor közölte, a hazai elsődleges munkaerőpiacon foglalkoztatottaké 4 millió 450 ezer fölé emelkedett. A munkanélküliség a járvány előtti szintre szorult vissza, a tavaly júniusi mélypont óta mintegy 120 ezerrel csökkent az álláskeresők száma.

 

 

Az intézkedések sora folytatódik, a jelenleg is futó Vállalkozások munkaerő-támogatása program már több mint 20 ezer regisztrált álláskeresőt juttatott vissza a munkaerőpiacra. Az Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatására pedig már csaknem 75 ezer igénylést nyújtottak be – mondta, majd megjegyezte: a kormány gazdaságpolitikája újra beigazolódott, miközben a baloldal folyamatosan támadja azt.

Az államtitkár rámutatott, Magyarország továbbra is a gazdasági növekedés pályáján halad. A gazdaság újraindítása pedig a bérek további emelkedését is garantálja.

 

A BÉREK NÖVEKEDÉSE 2010 ÓTA FOLYAMATOS, AZÓTA TÖBB MINT DUPLÁJÁRA EMELKEDETT A MINIMÁLBÉR ÉS A SZAKMUNKÁS BÉRMINIMUM – közölte Bodó Sándor.

 

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Ebből megint vinnyogás lesz: jelentősen csökkent Magyarország államadóssága

Nem stadion – Akár már 2025-ben használatba vehetjük Budapest új hídját