in

A liberális média figyelmébe – Nőtt a születések száma, és több házasság is köttetett

Az év eddigi részében a természetes fogyás mérséklődött, a házasságkötések száma nőtt az év első nyolc hónapjában

Az év eddigi részében a természetes fogyás mérséklődött, a házasságkötések száma nőtt az év első nyolc hónapjában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából.

 

Az előzetes adatok szerint 2018 első nyolc hónapjában fellendülés volt tapasztalható a születések számát illetően, valamint mérséklődött a halálozások száma.

A születési ráta 2,1, a halálozási ráta pedig 2,3 százalékkal volt kisebb, mint 2017 azonos időszakában. A természetes fogyás így 2,6 százalékkal csökkent 2017 azonos időszakához képest – írja az MTI a KSH kimutatása alapján.

Jó hír a nemzeti szaporulat fellendülése. Januártól augusztus végéig csaknem 60 ezer gyermek jött világra.

Az elhalálozások száma az év első nyolc hónapjában 87 ezer főre tehető, ami számottevően kevesebb az előző év azonos hónapjaihoz viszonyítva. A természetes fogyás 4,3 ezrelékre mérséklődött.

Az év első nyolc hónapjában 36 627 pár kötött házasságot, számuk 1,4 százalékkal volt több, mint az előző év azonos időszakában.

Augusztusban a házasságkötések száma nagymértékben emelkedett: ekkor több mint 8 ezren kötöttek házasságot, ami 8 százalékkal volt több a 2017-es adatnál – olvasható a KSH közleményében.

A számok biztatóak. Hazánkban a gyermekvállalási kedv fellendült, a hagyományos családmodell szárnyal, a párok közül egyre többen döntenek a házasságkötés és a családi elköteleződés mellett, amit a kormány is jelentős mértékben honorál.

 

(forrás: Csordás Bettina, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking nyúz! – Megvan ki legyen az ellenzék főpolgármester jelöltje – Vele nyerni fognak!!!!

Bréking! – Magyar birkózó arany!! – Bácsi Péter világbajnoki aranyérmet nyert a budapesti birkózó-vb-n