in , ,

A lengyelek is tiltakoznak az uniós pénzek politikai feltételekhez kötése ellen

Nem vagyunk egyedül a harcban.

A magyarországihoz hasonló reakciókat váltottak ki Lengyelországban is azok a brüsszeli fejlemények, melyek továbbra is politikai-ideológiai feltételekhez kötnék az EU-s pénzügyi források felhasználását – olvasható Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető közölte, hogy előző este Zbigniew Rau lengyel külügyminiszterrel, a nap folyamán pedig Jaroslaw Gowin gazdaságfejlesztési miniszterrel vitatták meg a kérdést telefonon.

Egyetértettek abban, hogy itt nem a brüsszeli bürokraták pénzéről, hanem az európai emberek (köztük lengyelek és magyarok) munkája nyomán előállt forrásokról van szó.

Ezért nem hagyhatjuk, hogy bárki szubjektív ideológiai feltételekhez kösse, vagy politikai zsarolásra használja fel az európai pénzek kérdését

– fűzte hozzá.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint biztosították egymást arról, hogy a végsőkig kitartanak ezen álláspont és egymás mellett is.

Mint írta, nemcsak hogy nem fogadják el, hanem a lehető leghatározottabban visszautasítják a lengyel és a magyar demokrácia állapotára vonatkozó kritikákat, hiszen mindkét országban az emberek világos felhatalmazása alapján zajlik a kormányzás.

 

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Amerika történetének legnagyobb választási csalása. Biden: „Összehoztuk az amerikai politikatörténet legkiterjedtebb, és legbefogadóbb választási csalási szervezetét”- Leleplező videók a csalásról – Videó

Döbbenet: újabb postás állítja, hogy visszadátumozták a levélszavazatokat – Videó