in ,

A legnagyobb színészek álltak ki Gubás Gabi mellett! Kálomista Gábor a Gubás Gabit fenyegető színészről (NOÁR): a baloldali politikusok között a helye

Ahogy az Origo megírta, a magát Noárnak hívó színész, a korábban a Vígszínházból is elzavart Molnár Áron azt állította, hogy nyilvánosan bírálta Gubás Gabit egy díjátadón, mert eljátszotta Gyurcsányné szerepét.

Ahogy az Origo megírta, a magát Noárnak hívó színész, a korábban a Vígszínházból is elzavart Molnár Áron azt állította, hogy nyilvánosan bírálta Gubás Gabit egy díjátadón, mert eljátszotta Gyurcsányné szerepét. Kiderült: hazudott, a díjátadón lapított, magához Gubás Gabihoz sem szólt egy szót sem, ellenben utána a facebook-on már szélsőséges hangon szidalmazta, fenyegette. Megkérdeztük Kálomista Gábort, az Elk.rtúk című politikai thriller producerét, Eperjes Károlyt, akit a Hídember címszerepéért próbált kiszorítani a filmes világból a baloldal, Szarvas Józsefet, a Nemzeti Színház vezető színészét, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatóját és Apáti Bence publicistát, a Budapesti Operettszínház balettigazgatóját. Szilléry Éva összeállítása.

 

Az Arany Medál közönségdíj-átadója után a Molnár Áron nevű színész – miután a díjátadón ezzel kapcsolatban lapított – a facebookon nyilvánosan számonkérte Gubás Gabit, amiért az Elk.rtukban Gyurcsány Ferenc feleségének szerepét eljátszotta. SZÁMONKÉRTE A FIKCIÓS POLITIKAI THRILLER FORGATÓKÖNYVÉBEN MEGÍRT SZEREPÉÉRT ÉS SZEMTELENÜL MÉG AZT IS HOZZÁTETETTE, HOGY GONDOLSZ-E GABI, ARRA A BŰNTUDATRA, AMIKOR RÁKÉRDEZNEK MAJD A GYEREKEID, HOGY EZ TÉNYLEG ÍGY TÖRTÉNT-E?

Az Elk.rtuk producere, Kálomista Gábor az Origónak elmondta, mikozben Molnár Áron a rendszert támadja lépten nyomon, folyamatosan filmszerepeket kap az állam által támogatott filmekben.

„Nem látta az Elk.rtuk című filmet, úgy alkot véleményt, hogy nem tudja miről beszél. Politikai aktivista, aki egy díjkiosztón is kampánybeszédet mondott, konkrétan a demokratikusan odaítélt Arany Medál-díj átadásán, ahol két órát töltött el a szintén díjazott Gubás Gabival egy teremben és nem mondott a szemébe semmit.”

Később gyáva facebook huszárként bírálta Gubás Gabit. A megnyilvánulásával nemcsak Gubás Gabit, de a színésznőnek a díjat odaítélő közönséget is bírálta.Molnár Áron  jobban tenné, ha politizálna, hiszen teljesen beszippantotta a politika. Minősíthetetlen a fellépése- Pintér Béla aktuálpolitizáló darabjaiban is kérdőre vonta vajon a színészeket, hogy utána néztek-e a fiktív darab történelmi hűségének és miért vállaltak el kormánykritikus előadást?Arról nem beszélve, hogy egy nála idősebb kétgyermekes anyát fenyegetett, amely egy férfitól még külön szégyen is.”

Megkérdeztük Szarvas József Kossuth-díjas színészt, a Nemzeti Színház egyik vezető színészét, aki képtelenségnek nevezte Molnár Áron facebookon közölt fenyegetőzését.

 

 

 

Nem akarom elhinni, hogy itt tartunk! Nem volt ilyen korábban ebben a szakmában! Tűrhetetlen, morálisan nem vállalható, hogy számonkéri kollégáját! Nincs emberileg joga ahhoz, hogy elrontsa a kollégája ünnepét!”

Eperjes Károly, Kossuth-díjas színész annyit mondott: „Egy mondatban nem lehet elmondani, de a Hídember óta (2002) én már sok mindenen átmentem,semmin nem csodálkozom és úgy tűnik ez egyre durvább lesz”– mondta.

 

 

 

 

Apáti Bence publicista, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója elmondta, hogy fikciós történetről van szó, ezt Molnár Áronnak is meg kellene értenie. „Nem hiszem, hogy Mel Gibsont bárki számonkérte volna a történelmi hűség kérdésében A rettenthetetlen (Braveheart, 1995) amerikai történelmi dráma apropóján.

 

 

 

 

TISZTÁN POLITIKAI OKA VAN ANNAK, AMIT MOLNÁR ÁRON CSINÁL, NEM SZAKMAI ALAPOKON NYUGSZIK, HIÁBA PRÓBÁLJA SZAKMAISÁGRA HIVATKOZVA BECSOMAGOLNI.”

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója azt mondta, hogy Magyarországon sajtó és véleményszabadság van. „Mindenki arról készít filmet amiről és ahogyan akar. A színész nem azonos a szerepével, ahogy egy fikciós műfajban nem dokumentarista.Hány evidenciát soroljak, amiket Molnár Áron összekever? Miközben ő jól tette, hogy állami pénzből készülő tévésorozatban és történelmi filmben vállalt szerepet a mostani kurzus idején, egy másik művész miért ne vállalhatna szerepet egy másik történelmi filmben, ami ráadásul piaci forrásból forgott? 

Azt sem támogatnám, ha valaki Molnár Áront elővenné a szerződései miatt, de hogy ő mást elővesz, az is elfogadhatatlan.”

Mint azt korábban megírtuk, az Elk.rtuk című forgatás első nagy castingja után több színészt megfenyegettek, hogy ha ebben a filmben szerepel, kiírja magát a szakmából. Trill Zsolt, a Nemzeti Színház vezető színésze, aki szintén játszik a filmben, korábbi, az Origónak adott interjújában arról beszélt, hogy elképesztőnek tartja, azt, hogy ilyen megtörténhet, hogy a baloldal így fenyegethet színészeket.

„Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol rettegnem kell attól, hogy életünk egyik pillanatát bemutató filmben szerepelhetek- e vagy nem szerepelhetek. Ez nem normális, hogy ezen rettegjünk mindannyian, a színész, a rendező, az operatőr. Ez egy katasztrofális helyzet”– mondta nyáron, még a film bemutatása előtt Trill Zsolt.

Az Elk.rtuk másik főszereplője, Mózes András nyílt levélben válaszolt a baloldali színész-aktivista szerinte „bicskanyitogató stílusú” facebook posztjára.

„MIKÖZBEN SZÖRNYÜLKÖDSZ AZON, HOGY EGY SZÍNÉSZNEK FÉLVE KELL ELVÁLLALNIA EGY POLITIKAI KAMPÁNYVIDEÓT, ADDIG SIMÁN PROPAGANDÁNAK BÉLYEGZEL EGY MOZIFILMET. EZÚTON JELZEM: KÖSZÖNÖM, DE EL TUDOM DÖNTENI, MIT VÁLLALJAK EL.Az ominózus Arany Medál-díjhoz kötődő írásod kapcsán pedig kiállok kolléganőm, Gubás Gabi és minden olyan kollégám mellett, akik hasonló támadások és számonkérések miatt majd félnek elvállalni egy, az Elk.rtukhoz hasonló munkát”- Írja a nyílt levél.

Mózes András szerint a Gubás Gabit fenyegető aktivista-színészÉSZRE SEM VESZI SAJÁT GONDOLATAIBAN A KETTŐSMÉRCÉT.

 

 

(Szilléry Éva, origo.hu)

 

 

Add tovább!

Spöttle üzent Makinak: kapitány süllyed a hajó!

Jön a Horn Gyula féle sajnáltatás – Állítólag megsérült Maki Zaj keze, begipszelték, azért nem volt vasárnapi bejelentkezés