in ,

A kutyát sem érdekli – Hiába O1G-zték végig a tavaszt, lefújta a pedagógussztrájkot a PDSZ

Titokzatos okokból elmarad a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által meghirdetett sztrájk

Titokzatos okokból elmarad a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által meghirdetett sztrájk, egyelőre nem tudni, hogy a szerdára tervezett, és korábban nagy hanggal bejelentett munkabeszüntetés érdeklődés hiányában múlt-e ki, vagy a változás összefüggésben van a vasárnapi EP-választás eredményével, az ellenzéki pártok egy részének csúfos bukásával. Szűcs Tamás elnök nem részletezte a sztrájk lefújásának okait, Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője minden mögött a kormány ármánykodását vizionálja, egyúttal megígérte, hogy különösebben nem részletezett sérelmeik miatt akár Strasbourgig (sic!) is elmennek, ha kell. 

 

Azt követően, hogy a PDSZ karácsony óta minden hangos, kormányellenes, obszcén jelmondatokkal kísért tüntetésen ott virított és többször is kilátásba helyezték a mindent megbénító “SZRTÁJKOT”, a holnapi tanársztrájkot az utolsó pillanatban mégis lefújták. A szakszervezet a lépéséről a honlapján, illetve a Facebook-profilján értesítette az érintetteket. A PDSZ közleményében azt írta:

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete értesíti a sztrájkra készülőket és a közvéleményt, hogy a jogszerű sztrájk lehetőségének feltételei a PDSZ-nek fel nem róható okok miatt ez idáig nem jöttek létre, ezért a 2019. május 29-re meghirdetett sztrájkfelhívást visszavonja, és arra kéri a helyi sztrájkbizottságokat, hogy függesszék fel a munkabeszüntetés megszervezését. A PDSZ eltökélt abban, hogy minden jogi eszközzel küzdjön azért, hogy Magyarországon a közszférában is szabadon lehessen sztrájkolni, s a továbbiakban ennek a küzdelemnek a függvényében fogja meghatározni a sztrájkkal kapcsolatos lépéseit.

A szakszervezet nem részletezte a munkabeszüntetés visszavonásának okait, a szöveg megfogalmazói inkább csak sejtetik, hogy a kormányzat nem engedi őket sztrájkolni, ami nyilvánvalóan nem igaz. A Pecsistop.hu nevű portál Nagy Erzsébetet idézte, a PDSZ pécsi ügyvivője szerint mindenütt titokzatos fideszes összeesküvők igyekeznek megakadályozni a sztrájkot, ennek bizonyítéka, hogy a Pécsi Tankerületi Központ azt válaszolta a szakszervezet megkeresésére az elégséges szolgáltatások ügyében nem ők illetékesek tárgyalni, hanem a kormány. A Pecsistop.hu szerkesztőinek realitásérzékét szemlélteti, hogy szerintük mivel a vasárnapi EP-választáson Pécsett a Momentum, a DK és az MSZP együtt majdnem annyi szavazatot kapott, mint a Fidesz, az azt jelenti, hogy legyőzték a kormánypártot. Nagy Erzsébet nagyon szeretne már egy jót sztrájkolni, ezért bejelentette azt is, hogy ügyüket Strasbourgig (sic!) is elviszi, ha kell.

A Jövőt a diákoknak! címmel megrendezett, a PDSZ által is támogatott demonstráció április 26-án, a Kossuth téren – Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

A PDSZ a decemberben kezdődött, a Munka Törvénykönyve módosítását szándékosan félremagyarázva okot kereső ellenzéki tüntetéssorozat egyik rendszeres résztvevője volt, a szakszervezet – amellett, hogy maga is promotálta a hangoskodásokat – igyekezett az összes, a demonstrációk hordószónokai  által bedobott témára rárepülni. Részt vett az áprilisban gründolt, a Jövőt a diákoknak!-elnevezésű tüntetésen is, amelynek a kormány átfogó, általános gyalázása mellett az volt az apropója, hogy egy elgondolás szerint nyelvvizsgát kellene letenniük azoknak a diákoknak, akik a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni, a PDSZ-hez hasonló egyletek, és felhergelt emberek számára ez felháborító. A párját ritkító esemény egyebek mellett azért is emlékezetes maradt, mert arra másokkal együtt ellátogatott Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc és Gréczy Zsolt is, akikkel jobbikos zászlók alatt szelfizhettek az erre fogékonyak.

A vezető fotó a Diákparlament, a PDSZ, a DK, a Jobbik és a Momentum közös áprilisi tüntetésen készült – Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Fegyőr durván elszólta magát: „európai hálózat áll mögöttünk”

Hatalmas átverés készül – A két párt egykutya – Egy frakcióba kerülhetnek Gyurcsányék a Momentummal