in ,

A külföldi lapok oldalaira is felkerült a Békemenet

A nemzetközi sajtó is felfigyelt az óriási embertömeget megmozgató Békemenetre. Tekintélyes lapok számoltak be Orbán Viktor beszédéről, valamint a március 15-ei ünnepségről.

 

Deutsche Welle például arról ír, hogy több százezres tömeg hallgatta a miniszterelnök beszédét, amely a bevándorlásra koncentrált. A lap emlékeztet, hogy április nyolcadikán választ Magyarország, Orbán Viktor pedig – többek között bevándorláspolitikája miatt – továbbra is óriási előnnyel vezet a közvélemény-kutatásokban.

A meneten a „Haza mindenek előtt” és az „Isten óvja Magyarországot és Lengyelországot a baloldali ideológiáktól” feliratokat lehetett olvasni – írja a lap.

Az ellenzéki demonstrációkról mindössze egy félmondatban emlékszik meg a Deutsche Welle:

Több, parányi ellendemonstrációt is tartottak csütörtökön a fővárosban, ám az ellenzék továbbra is töredezett.”

Washington Post is a beszédet elemzi, kiemelve Orbán azon szavait, miszerint a migráció előbb-utóbb kisebbségbe taszítja az európai lakosságot. Az amerikai lap már kicsit szerényebben ír a Békemenetről, ám azt kénytelen elismerni, hogy „masszív tömeg” vonult ki a miniszterelnök beszédére.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Washington Post cikke legvégén szintén beszámol a Jobbik, az MSZP, a Kétfarkú Kutya Párt tüntetéseiről – kisebb demonstrációként jellemezve azokat.

Valamennyivel terjedelmesebb anyagban foglalkozik a Békemenettel és a március 15-ei ünnepséggel a Reuters. Óriási tömeg vonult a Békemeneten a lap szerint, amely egyúttal azt írja: a hódmezővásárhelyi vereség után is óriási támogatottságot tudhatnak maguk mögött a kormánypártok.

Orbán Viktor nem ijed meg az Európai Unió hatalmától. Ő mer az árral szemben is úszni, és felszólal a magyarok érdekei mellett”

– idézi a lap az egyik menetelőt.

A Békemenet a Margit-hídon.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A lap az eddig említett sajtóorgánumoknál picit részletesebben foglalkozik az ellenzéki tüntetésekkel is, különösen a Jobbikéval. A Reuters, bár a legerősebb ellenzéki erőnek aposztrofálja Vona Gábor pártját, azt kénytelen elismerni, hogy ennek ellenére mindössze körülbelül 1500 ember ment el Jobbik március 15-ei ünnepségére.

Az Express Brüsszel elleni lázadásnak látja Orbán Viktor beszédét és a Békemenet üzenetét. A lap szerint ugyanis a bevándorlás iránti tiltakozás volt az, ami március 15-én összehozta a lengyeleket és a magyarokat. A rossz idő és eső ellenére is több tízezres tömeg vonult ki a miniszterelnököt meghallgatni – írja az Express, amely az ellenzéki megmozdulásokról egy szót sem ejtett.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

BRÉKING – Jerusalem Post: Magyarok munkahelyeivel zsaroltatná meg az Orbán-kormányt Soros embere

Lengyel szenátor: Magyarország az egyetlen, mely következetesen Lengyelország mellett áll ki