in ,

A kretén ellenzék most a nyugdíjprémium kapcsán riogat

nincs jobb dolguk?

Őrület a köbön

 

Ahogy tavaly is megkeserítette az ellenzék szája ízét, hogy az év végén pluszjuttatásban részesülnek a nyugdíjasok, az idén sincs másképpen. Ezen a téren is megkezdődött a kormány lejáratása, legalábbis nagyon igyekeznek – az őket támogató sajtóorgánumok hathatós segítségével.

Mint ismert, ebben a hónapban kapják kézhez az érintettek a nyugdíjprémiumot. A várható négy százalék körüli növekedésből jut arra, hogy valamennyi generáció anyagi megbecsülését növelje a kormány. Novemberben érkezik a nyugdíjkorrekció is, így a kettő átlagos összege eléri a 20-23 ezer forintot személyenként. Ezeken túl karácsony előtt postázzák a tízezer forintos Erzsébet-utalványokat. Sőt a nyugdíjasok a jövő évben is számolhatnak ezekkel a juttatásokkal. A 2018-as emelés mértékéről már határozott a kormány, a növelés háromszázalékos lesz, és ha a következő évben is megfelelően alakulnak az ország gazdasági eredményei, egy esztendő múlva újra érkezik nyugdíjprémium. Erre több mint harmincmilliárdot különítettek el a jövő évi költségvetésben.

Nézzünk vissza néhány mondat erejéig a 2016-os év végére. Akkor azzal kezdődött a hisztéria – miután eldőlt, hogy a posta viszi házhoz az Erzsébet-utalványokat –, hogy összedől a posta, nem győzik a terhelést az alkalmazottak, káoszba fordul az ünnep. Olyan állítólagos nyilatkozatok is megjelentek, hogy „nem kell a kormánytól az alamizsna, visszaküldöm az utalványokat!”. Ezt fejelték meg azok a cikkek, amelyek arról szóltak, hogy a borítékokban tízezer forintnyi utalvány helyett többen ötezer forintnyit találtak. Utóbb persze kiderült, hogy ez sem egyezett az igazsággal. Ahogy azok a riogatások sem, hogy a nyugdíjasoknak adót kell fizetniük az utalványok után.

Amikor azt hittük, hogy ezt már nem lehet fokozni, az egyik balliberális hírportál olyan cikkekkel próbálta negatívra festeni a képet, miszerint az áruházak eladói az idegösszeomlás szélére jutottak a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványok miatt. Azt bírták leírni, hogy az egyik pénztáros szinte már elsírta magát, mert a nyugdíjas vevő nem akarta megérteni, hogy nem lehet készpénzt visszaadni az utalványból.

A tavalyi hangulatkeltés most folytatódik. Már sikerült megírni, hogy valójában az Erzsébet-utalványt forgalmazó cégnek hoz jelentős pénzt a kormány osztogatása a szolgáltatási és a beváltási díjból. Majd ehhez kedvesen azt is odabiggyesztették, hogy a társaság titokban tartja, pontosan mire költi a bevételeit.

Nem kellett sokat várni, megszületett a következő iromány, amely szerint sok nyugdíjas csalódott, mert több pénzre számított a nyugdíjkorrekcióból és nyugdíjprémiumból. Erre kontrázott rá a nyugdíjas­szövetség. A szervezet vezetője arról értekezett, hogy teljes a káosz a novemberi nyugdíjak körül, mert az emeléssel kapcsolatos tájékoztatás kritikán aluli volt. A nyugdíjasok ráadásul novemberben megkapták egy összegben az egész évre járó emelést, így decemberben pluszban már csak (!) az Erzsébet-utalvánnyal számolhatnak.

A riadalom az ellenzék körében érthető, hiszen a Fidesz népszerű­sége szinte megduplázódott a hatvan évnél idősebbek körében. Eközben a Jobbik a nagy néppártosodásában a nyugdíjasok sértegetésével foglalkozik, az MSZP és a DK pedig egymásra licitálva ígérethalmazzal próbálja magához csalogatni az idősebb korosztályt, holott korábban éppen ők kurtították meg a járandóságokat.

Itt tartunk most, és hol van még az év vége. Garantálható, hogy a fent idézett írások és nyilatkozatok újabb fejezethez érnek, és olyan állítások fogalmazódnak meg, amelyeket ma még elképzelni sem tudunk. Az ellenzék kormányzóképessége ugyanis igencsak korlátolt, ellenben a rosszindulatuk határa a csillagos ég.

(Kiss Gergely, magyaridok.hu)

Liberális össztűz hazánk ellen: Soros személyesen megfenyegette Magyarországot, Kormos Anett (stand upos) pedig pszichopatának nevezte Orbán Viktort

HOPPÁ! – Budapest lett a világ második legszebb városa!