in , ,

A jobboldalt eláruló Dévényi István primitív stílusban ment neki az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseknek

A stílus maga az ember

Ecce homo
Pilátus

 

Íme az ember! Íme Dévényi. Ez a szutyok csávó, aki korábban Orbán Viktor mérhetetlen tisztelője volt, mostanra legnagyobb gyalázója lett. Van az a pénz. Van az a pénz, amiért az ember áruló lesz. Van az a pénz, amiért korpásodik a haj. Igaz, Dévényi? Te is jobbnak tartod velünk foglalkozni, mintsem magadba néznél.

Egy csendes pillanatodban, amikor nem primitíven nyilvánulsz meg épp, eltakarodhatnál egy sarokba gondolkodni azon, hogy milyen érzés árulónak lenni. Hm?

 

Most pedig nézzük Dévényi szösszenetét:

„Megszívtuk. Nem kicsit, nagyon” – kezdte megfejtését az újságíró, majd feltette a – vélhetően – költői kérdést:

Amúgy ki a faszom dönti el, hogy mi az extraprofit?”

„A ránk, ügyfelekre nem áthárítható banki különadó tapasztalatai alapján azt kell mondanom, hogy szopacs. A sima infláció se volt gyöngyusz, de így aztán végképp mélytorok lesz megvédett magyarnak lenni” – fejtette ki Dévényi. Hozzátette: szerencsére nem mi fizetjük meg a gazdasági világválság, a háború, „meg a mittomén, minek” az árát.

 

– írja az áruló Dévényi.

 

És ez a csávó merészelte szutyoknak nevezni portálunkat. Ez, aki ilyen hányás, szutyok stílusban nyilvánul meg. Dévényi nem újságíró, csak egy propagandista.

 

Márai így írt az árulókról:

Márai Sándor:
Arról, hogy az árulót nem kell sajnálni

Az emberi perben, amikor csak lehet, felmentő ítéletet hozni. Csak akkor nem, ha a vádlottat lassan és hidegen kitervelt árulás bűnében találod bűnösnek.

A gyilkosnak is hamarább bocsátani meg, mint az árulónak. A gyilkos legtöbbször indulatban cselekszik, s egész sorsával fizet érette. A gyilkos és az áldozat legtöbbször kötve vannak egymáshoz, valamilyen mély és érthetetlen törvény szerint. A gyilkos legtöbbször bitóra megy.

De az áruló kezed szorongatja, az áruló szemedbe néz, terveid faggatja, veled sóhajt, nyög, fogadkozik. Az árulónak ne bocsáss meg soha. Az árulónak ne irgalmazz. Aki egyszer elárult – férfi vagy nő, mindegy -, annak számára nincs többé vizsga, mentség, feloldozás. Száműzzed életedből. Részvét nélkül nézzed sorsát. Közösségben és magánéletben ő az utolsó ember, nincs mentség számára.

– írja Márai.

 

Tökéletes leírás Dévényiről.

Mostantól az árulás mértékegysége egy dévényi.

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

 

 

 

Megalakult az új Orbán-kormány – Addig jó, amíg Orbán Viktor kormányoz

Új törvény kell! Itt az ideje megszüntetni a főpolgármesteri posztot, és Budapestet egy minisztérium irányítása alá helyezni