in ,

A főpolgármester egy barom: K. Gergely tádzsik zászlóval emlékezett meg 1956-ról

A főpolgármester véletlenül magyar helyett tádzsik zászlót ábárzoló emotikont helyezett el posztjában, melyet később törölt is.

A kisfiam így emlékezett meg a forradalomról” – írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában, majd megmutatta mit épített gyermeke legóból. Az igazi probléma ezt követően következett, amikor Budapest főpolgármestere elhelyezett egy tádzsik zászlót a szöveg mellé. A főpolgármester nem igazán hibáztatható, hiszen nem első alkalommal fordult elő, hogy valaki az emtoikonok közt kutakodva véletlenül Tádzsikisztán zászlaját választotta ki a magyar helyett, ugyanakkor mindenesetre pikáns, hogy mindez egy vezető tisztségviselő által elkövetve, egy ünnepnapon történt meg.

Tádzsikisztán és Magyarország zászlaja egymás mellett

A kommentelők között többen is felháborodtak Karácsony figyelmetlenségén. A tádzsik zászló választása ráadásul különösen pikáns, tekintve, hogy emotikon-méretben könnyedén összekeverhető a Rákosi-féle zászlóval. Az egyik kommentelő fel is hívta erre a figyelmet: „Te szegény! Nézd már meg mi van a zászló fehér részének középen! Értem én hogy tévedés viszont hűen tükröz mindent ….”

Tádzsikisztán egy poszt-szovjet közép-ázsiai ország. A volt Szovjetunió legdélebbi állama 1991-ben vált függetlenné, délről Afganisztán határolja. A tádzsik zászló színei közül vörös a nap és a győzelem szimbóluma, a fehér a tisztaságé, a gyapoté és a hegyeken sziporkázó hóé, a zöld pedig az iszlám spiritualitásra és a természet bőkezűségére utal.

 

 

5 óra elteltével a főpolgármester végül sikeresen helyezte ki a magyar zászlót posztjába az állami ünnepnapon

(mandiner.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Most fog igazán berobbanni a járvány! Össze-vissza fertőzik a fővárost a neomarxista egyetemfoglalók – A magyar zászlót is meggyalázták

Áramlopás baloldali módra: mi megmondtuk, hogy szét fogja lopni a baloldal az önkormányzatokat