in ,

A demokrata szavazók sem mind hülyék: harmaduk szerint csak csalással volt képes nyerni Biden

A Rasmussen azon kevés adatelemző cég egyike, amely az elnökválasztás végeredményét meg tudta saccolni

A Rasmussen azon kevés adatelemző cég egyike, amely az elnökválasztás végeredményét meg tudta saccolni. Legújabb kutatásuk szerint az amerikaiak nem elégedettek. Nagyon nem.

Rasmussen Reports adatelemző cég friss kutatása szerint az amerikai felnőtt lakosság mintegy fele szerint valószínű vagy nagyon valószínű, hogy olyan mértékű választási csalás történt, ami egész államokat tudott átbillenteni Biden javára, aki csak így tudta legyőzni Donald Trumpot.

A kutatásban a furcsa az, hogy

még a megkérdezett demokrata szavazók közel harmada szerint sem volt kóser a választás.

Rasmussen Reports az Egyesült Államok egyik legnagyobb közvéleménykutató-adatelemző cége. Azon három vállalat közé tartozik, amely viszonylag pontosan meg tudta becsülni Trump támogatottságát és a választás kimenetelét a voksolás előestéjén.

A maradék 50 százalék sem biztos a választás tisztaságában, de ide számolták azokat is, akik szerint történt csalás, ám az nem volt olyan mértékű, hogy befolyásolja a végeredményt.

A lakosság nagyjából 60 százaléka egyébként úgy gondolja, hogy Trumpnak át kellene adnia a hatalmat Joe Bidennek, vagyis sokan még a republikánus szavazók közül is úgy gondolják, hogy bár a demokrata elnökjelölt csak csalással tudott előnyt szerezni, ennek ellenére a republikánusoknak be kellene hódolniuk a béke érdekében.

Egyre kevesebben derűlátóak viszont a jövőt illetően:

mindössze a lakosság 32 százaléka gondolja úgy, hogy az országban a dolgok jó irányba haladnak majd januártól.

Ez egy rekordalacsony szám, ami már csak azért is fura, mert mint tudjuk, a szavazatok száma és aránya alapján Joe Biden elvileg az ország egész két és fél évszázados történelmének legnépszerűbb elnökjelöltje.

A teljes kutatás sajnos csak előfizetéssel elérhető, pedig érdekelt volna bennünket a fehér és hispán szavazók véleménye, hiszen előbbiek túlnyomó része az elnököt támogatja, utóbbiak körében pedig annyira megerősödött Trump, hogy az a Demokrata Párt hosszú távú stratégiáját is megkérdőjelezte.

 

(Békési Marcel, 888.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Máris inog Tüttő széke?

Nagyon jó hír! Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba, üzent is az olvasóknak (videó)