in , ,

A brüsszeli f*szorrúnak is elmagyarázták a magyarok, hogy békét akarunk!

Orbán Viktor: továbbra is kiállunk a béketárgyalások és a kárpátaljai magyarok mellett

A miniszterelnök hangsúlyozta, „Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait”.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

A csütörtök-pénteki EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború, valamint gazdasági kérdések: az európai versenyképesség, a belső piac helyzete valamint az energiaügyek szerepelnek.

Orbán Viktor a videókonferencián leszögezte,

Magyarország a béketáborhoz tartozik,

ezért a háború kapcsán továbbra is az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza. Ukrajna kapcsán aláhúzta, az uniós tárgyalásokon mindig fel kell hívni a kijevi vezetés figyelmét arra, hogy az EU-tagságra pályázó Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország a világkereskedelmi ügyekben nem a blokkosodás hanem az összekapcsolódás, az összeköttetések fejlesztése mellett áll ki.

(MTI)

Szaniszló teljesen szétverte a 18. kerületet! XVIII. kerületi egyházi intézmény diákjait akarja utcára tenni a DK-s polgármester?

Árnyék Klári elment a britekhez, hogy egy másik árnyékkal találkozzon – Jó sötét lehetett