in ,

A bolgár nő megint hazudott: nem vizsgáltatta ki korrupt asszisztense ügyét

Korábban a Demokratikus Koalíció (DK) azt ígérte, kivizsgálja Gyucsányné korrupt, brüsszeli asszisztensének ügyét

Korábban a Demokratikus Koalíció (DK) azt ígérte, kivizsgálja Gyucsányné korrupt, brüsszeli asszisztensének ügyét. Ez azonban nem történt meg, a politikus európai parlamenti oldalán található információk szerint ugyanis Jose Alberto Alves Pereira minden gond nélkül kihúzta a szerződésben foglalt két hónapot-írja az Origo.

Erősen kérdéses azonban, hogy 60 nap alatt milyen szakmai munkát lehet elvégezni uniós tisztviselőként. Nyilvánvalóan semmilyet, ami azt jelenti, hogy nem is erről szólt a történet: a portugál férfira indokolatlanul szórták el az európai adófizetők pénzét. Ahogy azt már megírtuk, az egész mögött egy nyugdíjcsalás sejlik fel: a korrupcióba belebukott Jose Alberto Alves Pereirának egyszerűen szüksége volt még néhány hét uniós munkaviszonyra a maximális nyugdíjhoz. A kérdés továbbra is megválaszolatlan: mit kapott Gyurcsányné azért, hogy menedéket nyújtott egy köztörvényes bűnökkel gyanúsított tisztviselőnek?

Mint ismert, Jose Alberto Alves Pereiraval, a portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének volt tanácsadójával szemben az a rendkívül súlyos vád merült fel, hogy az előző európai parlamenti ciklusban a szocialista pénzügyi maffia táskahordozójaként komoly pénzeket vágott zsebre jogszabályellenesen. Mivel a botrányt még a májusi uniós választást megelőzően robbantotta ki a portugál média, így Gyurcsányné minden bizonnyal tisztában volt Alves Pereira múltjával, amikor maga mellé vette akkreditált asszisztensnek. Bár a DK tagadta, hogy politikusuknak tudomása volt erről, két fontos dolgot ki lehetett hámozni közleményükből: először megígérték, hogy megteszik a “szükséges jogi lépéseket” a helyzet tisztázása érdekében, majd ismertették, hogy a portugál férfi határozott idejű munkaszerződése szeptember 2-án lejár.

A helyzet azóta annyiban változott, hogy a megadott határidő napján eltűnt Alves Pereira neve Gyurcsányé EP-képviselői oldaláról, ami azt jelenti, már nem tagja a DK-s politikus csapatának.

Ebből pedig nem más következik, minthogy a DK nem tett komolyan vehető lépéseket az ügy kivizsgálására, hiszen a korrupt portugál politikus minden gond nélkül kitöltötte a szerződésben meghatározott idejét.

VANNAK MÉG SÚLYOS KÉRDÉSEK

A Fidesz piszkos alkut sejt a háttérben, Böröcz László a párt országgyűlési képviselője erről beszélt egy korábbi televíziós adásban.

Az igazi kérdés az, hogy miért alkalmaznak egy ilyen hátterű korrupt politikust, tanácsadót

– tette fel a kérdést Böröcz, aki ezt követően megpróbálta megfejteni, mivel vették rá Gyurcsánynét, hogy foglalkoztassa a portugál férfit.

Felmerül a kérdés, hogy ez volt-e a deal, hogy ő alelnök lehessen a szocialista frakcióban vagy ez volt a deal, hogy a fideszes képviselőket nem szavazták meg a bizottságokba.

A politikus akkor úgy látta, Gyurcsányék úgy kerülhettek a képbe, hogy a portugál szocialisták már nem akarták foglalkoztatni Alves Pereirát, hiszen kellemetlenné vált számukra a személye.

Gyurcsányné asszisztensének szeptember 2-án jár le a szerződése, amivel éppen meglesz a 10 éves szolgálati jogviszonya

– emlékeztetett Böröcz, hozzátéve, hogy ebben az esetben vaskos nyugdíj fog érkezni a bankszámlájára.

Forrás:Origo; Fotó:Horváth Péter Gyula

(forrás:pestisracok.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nem stadion – Elfogásra is alkalmas új szupermotorokat kaptak a rendőrök – VIDEÓ

      Nem stadion – Már üzemel Budakeszi új iskolája – fotók