in ,

A baloldali szövetség a bevándorlás támogatásában ért egyet

Ha a baloldali ellenzék hatalomra jutna, akkor a kerítést lebontaná, a bevándorlásnak szabad utat engedne, és bármilyen közös európai megoldást támogatna, beleértve a felső határ nélküli betelepítési kvótát – jelentette ki Gulyás Gergely pénteki sajtótájékoztatóján

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, az elmúlt napokban láthattuk, hogy a bevándorlás kérdése az Európai Unió döntéshozatalának fókuszában áll; ez lesz a fő kérdése mind a márciusi, mind a júniusi uniós csúcsnak. Az a cél, hogy júniusig döntés szülessen a kötelező betelepítési kvóták kapcsán – hívta fel a figyelmet.

A kormánypárti politikus elmondta, az unió soros elnöke, Bulgária által készített javaslat Magyarországot arra kötelezné, hogy több ezer, esetleg tízezer Európába érkezett bevándorló, menekültkérelmet benyújtó személyt fogadjon be. Ez a veszély és fenyegetés minden korábbinál közvetlenebb és nagyobb – jegyezte meg.

„A VESZÉLY ÉS FENYEGETÉS MINDEN KORÁBBINÁL KÖZVETLENEBB ÉS NAGYOBB.”

Hozzátette: ehhez képest érdemes a magyar politikusok megnyilvánulásait értékelni; tegnapelőtt és tegnap Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, illetve Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő is nyilatkozott ebben az ügyben.

Karácsony Gergely önmagának is ellentmondva két állítást is tett; azt mondta, hogy nem támogat kötelező kvótákat, a második állítása pedig az volt, hogy közös európai megoldást szeretne. Gulyás Gergely emlékeztetett, a közös európai megoldás mindeddig a kötelező betelepítési kvótákat jelentette.

A fideszes képviselő leszögezte, amikor Karácsony úgy foglalt állást, hogy nem támogatja a betelepítési kvótát, akkor nyilvánvalóan hazudott, hiszen saját párttársa, Bangóné Borbély Ildikó tegnap egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy április 9-e után válaszol arra a kérdésre, hogy elfogadna-e bevándorlási kvótát. Feltételezhetjük, hogy Bangóné Borbély Ildikó mondta az igazságot, hiszen Karácsony önmagának is ellentmondott, amikor a közös európai megoldás szükségességéről beszélt – fejtette ki.

Fotó: fidesz.hu

Gulyás Gergely idézte Gyurcsány Ferenc korábbi szavait is. A DK elnöke régebben azt nyilatkozta, hogy „ma azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna, és én sem szeretnék öngyilkos lenni”. Gyurcsány Ferenc nyilatkozatából egyértelmű, hogy semmit sem változott az az álláspontja, hogy le kell bontani a kerítést, csak azért nem hajlandó az igazságot mondani, mert politikailag károsnak érzi – húzta alá.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a DK és az MSZP közötti baloldali szövetség április 9-e után egy dologban, a betelepítési kvóták elfogadásában és a bevándorlás támogatásában biztosan egyet fog érteni. Felhívta a figyelmet arra, a nyilatkozatokból egyértelműen kiolvasható: ha a baloldali ellenzék hatalomra jutna, akkor a kerítést lebontaná, a bevándorlásnak szabad utat engedne, és bármilyen közös európai megoldást támogatna, beleértve a felső határ nélküli betelepítési kvótát.

A Fidesz véleménye szerint ezt a folyamatot nem szabad engedni, a határon mindenkit meg kell állítani – szögezte le. Gulyás Gergely hangsúlyozta, a kormánypártok egyedül maradtak ebben a közdelemben az elmúlt években. Karácsony pártjának képviselője, Jávor Benedek az Európai Parlamentben számos alkalommal szavazott meg olyan határozatot, mely a felső korlát nélküli betelepítési kvótákat támogatta – idézte fel. Egyértelművé válik, hogy április 9-e után egy új világ lenne abban az esetben, ha a balliberális ellenzék kerülne kormányra – jelentette ki Gulyás Gergely.

(fidesz.hu)

(forrás:www.fidesz.hu)

Brüsszeli agyhalál – Üdvrivalgás tört ki az EP-ben, miután megindították a lengyelek elleni eljárást

„Nagy-Britannia nem hagyja magára Magyarországot”