in ,

A 444-es fosmédia megint a magyarokat ekézi – „Őrjöngő magyarok” – Így gyalázza hazánkat a Soros-blog a migránsvétó miatt!

Hozzák a formájukat

„Őrjöngő magyarok” – Így gyalázza hazánkat a Soros-blog a migránsvétó miatt!

 

„A magyar kormány váratlanul megvétózott egy nemzetközi egyezményt, amelyet május 2-án kötött volna az Európai Unió az afrikai kormányokkal” – hökkent meg csütörtökön a 444.hu, amely dühében sértő jelzőkkel illette a „magyarokat”.

Kár, hogy a migránspátyolgató Soros-blog lemaradt Szijjártó Péter külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatójáról, aki már akkor jelezte, nem fogják megszavazni a migrációnak szabad utat engedő megállapodást, mert az olyan kitételeket tartalmaz, amelyek utóbb lehetetlenné teszik a bevándorlók hazaküldését.

A Soros György pénzéből futtatott, erőszakosan migrációpárti 444.hu nevű blog csütörtöki cikkében azon dühöngött, hogy Magyarország előző nap az uniós nagykövetek ülésén „váratlanul” megvétózott egy nemzetközi egyezményt, amelyet május 2-án kötött volna az EU afrikai kormányokkal.

Egyetlen ország sem osztotta a magyarok érvelését, viszont sorra szólaltak fel a nagykövetek Várhelyi Olivérrel szemben, többen közöttük kifejezetten ingerülten ripakodva a magyar nagykövetre – írta az internetes lap. A blog szerint a magyar kormánynak az volt a baja a megállapodással, hogy abban nem ítélik el elég hangsúlyosan a migrációt, illetve nem tettek elég éles különbséget a menekültpolitika és a bevándorláspolitika közé. Pedig a megállapodás célja az illegális bevándorlás mérséklése lett volna – állította a 444.

Természetesen a 444.hu most is hazudik, de nem is vártunk mást, hiszen egy militáns migránspátyolgató oldalról van szó, amely mindig azt csinálja, amit a kenyéradó gazdi akar. (Aki az általa futtatott magyar pártok választási zakója után látogatott Brüsszelbe, válságeligazítást tartani.) Az unió és afrikai országok közötti megállapodás megvétózása minden volt, csak váratlan nem, ugyanis Szijjártó Péter már pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy vétózni fogunk. A 444.hu tehát nem olvassa a híreket, vagy ha olvassa, akkor három nap alatt elfelejtették, mit mondott a külügyminiszter.

Uj Péter 444-főszerkesztő és a kenyéradó gazdi; forrás: Heti Válasz

Ennél is nagyobb hazugság (pontosabban elhallgatás), hogy a 444 meg sem említi a megállapodás legaljasabban migránssimogató részeit, amelyek gyakorlatilag zöld utat adnának a segélyek miatt Európába özönlő afrikai millióknak, méghozzá „legálisan”, Juncker és Merkel stemplijével.

A Soros-blog cikkében hosszasan idézi azoknak a nagyköveteknek a szavait, akik kifogásolták a magyar vétót szerdán. A vitában a belga, a portugál és az olasz kormány képviselői felháborodottan utasították vissza, hogy az egy éve előkészítés alatt álló szövegen az utolsó héten módosításokat követelnek a „magyarok”. A módosításhoz sok afrikai ország kormányával is egyeztetni kellene, azt mondták, hogy ez ennyi idő alatt lehetetlen feladat volna. Hozzátették, tartalmilag is elfogadhatatlan számukra a „magyarok” ötlete. A 444.hu tudósítását ilyen minősített gyalázkodásokkal spékelte meg:

  • „őrjöngő magyarok”
  • „magyar ámokfutás”
  • „Sorra veri szét a magyar kormány a megállapodásokat”
  • „Hatalmas felháborodást okozott a magyar trollkodás”
  • „a magyaroknak nincs már igazi szövetségese”. (Ez utóbbit egyébként a 444 „diplomáciában jártas”, névtelen forrása nyilatkozta a blognak.)

Nézzük a tényeket!

És akkor nézzük, mennyire volt „váratlan” a szerdai vétó, amelyre a 444 csütörtökön eszmélt rá! Mint arról portálunk is beszámolt, Szijjártó Péter külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján többek között elmondta: május 2-án Marrakeshben tartják az úgynevezett rabati folyamat kormányközi tárgyalási fordulóját.

A rabati folyamatban 57 ország vesz részt, köztük az európai uniós országok, és majdnem harminc afrikai ország, a téma a migráció. A kormányközi tárgyalási fordulón el akarnak fogadtatni egy nyilatkozatot, amely a migráció szervezését és menedzselését szorgalmazza, a migrációt hasznos, jó és támogatandó folyamatnak tartja – tette hozzá. Szavai szerint a nyilatkozat tartalmazza, hogy a migráció hozzájárul a fogadó országok fejlődéséhez, támogatni és segíteni kell, hogy különböző migrációs útvonalak jöhessenek létre. Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra: a magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy a migráció rossz, veszélyes és megállítandó folyamat, a migrációt nem menedzselni és szervezni, hanem megállítani kell.

Nem fogadjuk el, hogy a migráció hozzájárulna a fogadó országok fejlődéséhez, ugyanis az elmúlt két és fél, három esztendő európai folyamatai azt mutatták: a fogadó országokban a migránsok biztonsági kockázatot jelentenek, ezért a magyar kormány nem járul hozzá a politikai nyilatkozat elfogadásához 

– fogalmazott a külügyminiszter, hozzáfűzve, hogy Magyarország külön nyilatkozatot fog tenni, így az Európai Unió sem képviselhet közös álláspontot. Szijjártó Péter szerint a brüsszeli és a marrakeshi eset is mutatja, hogy a frontok száma nem csökken a migrációs vita vonatkozásában, hanem egyre inkább nő. Hozzáfűzte:

El akarják érni, hogy „beálljunk az európai mainstreambe, ami nem fog megtörténni, független attól hány frontot nyitnak meg ebben a kérdésben”.

PS/MTI/444. Vezető kép: AP
(pestisracok.hu)

Tömény hazaárulás – Szevasztok! – Így buzdít az Index és a Vodafone Magyarország elhagyására – Itt az ideje egy bojkottnak, nem?

Végleges a negyedik Orbán-kormány névsora