in ,

A 2022-es választás tétje, hogy végleg leszámoljunk a Gyurcsány-korszakkal

2009-ben azt hittük, hogy a Gyurcsány-korszak nem térhet vissza

 

2009-ben azt hittük, hogy a Gyurcsány-korszak nem térhet vissza, de az, hogy a 2022-es választásokon Gyurcsány aktív szereplője a baloldalnak, az inkább tüzeli a frakciót – minderről Kocsis Máté beszélt Esztergomban a kormánypártok frakcióülése után. Történelmi küldetés, hogy a Gyurcsány-korszakkal leszámoljunk – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Kihelyezett frakcióülést tartanak a kormánypártok Esztergomban. Az ehhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, az egyik fő téma a gyermekvédelem, illetve az ezzel kapcsolatban Brüsszellel folytatott vita volt, valamint a határvédelem és a migráció, különös tekintettel az afgán helyzetre. A pénzügyminiszterrel a gazdaság újraindításáról egyeztettek figyelembe véve a nemzeti konzultáció eredményeit is. Ezek mellett a közelgő választásokról is szó esett, mondta el Kocsis Máté.

A GYERMEKVÉDELEMMEL KAPCSOLATBAN EMLÉKEZTETETT, HOGY BRÜSSZEL A HELYREÁLLÍTÁSI PÉNZEK VISSZATARTÁSÁVAL ZSAROLJA MAGYARORSZÁGOT, DE A KORMÁNY NEM ENGED.

Népszavazás lesz az említett kérdésben, mert erről a kérdésről a magyar állampolgároknak kell dönteniük. Kocsis Máté emlékeztetett, a helyreállítási pénzek járnak az országnak, tehát meg kell kapnunk. Az ehhez kapcsolódó projekteket, amíg a vita folyik, a kormány más forrásokból indítja el.

Brüsszel beleavatkozik a magyar belügyekbe

Amíg Brüsszel zsarol minket a helyreállítási alappal, addig helyesnek tartjuk, hogy Magyarország saját erőből oldja meg a gazdasági programok megoldását – mondta Kocsis.A helyreállítási alapból származó pénz jár Magyarországnak, Brüsszel célja, hogy visszatartsa a pénzeket a választásokig.Ez beavatkozás a belügyekbe, de ezt tudomásul veszik – tette hozzá. Szólt arról is, hogy a nemzetközi piacokon lényegesen kedvezőbb feltételekkel vettek fel hitelt, mintha az uniótól tették volna.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy azon kevés országok közé tartozik Magyarország, amely elég hamar elérte a válság előtti gazdasági teljesítményt.MINDEZ A MAGYAR EMBEREK EREDMÉNYE –tette hozzá. Éppen ezért mindenki sajátjának érezheti ezt a sikert – mondta a Fidesz frakcióvezetője.
A közép-európai országok jobban teljesítenek a gazdaság helyreállításában, mint sok más ország.

 

Történelmi küldetés

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy ugyanazzal az emberrel állnak szemben 15 év után is, aki tönkretette az országot. 2009-ben azt hittük, hogy a Gyurcsány-korszak nem térhet vissza. Az, hogy a 2022-es választásokon Gyurcsány aktív szereplője a baloldalnak, az inkább tüzeli a frakciót.
Történelmi küldetés, hogy a Gyurcsány-korszakkal leszámoljunk.

A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót 10 nap alatt több mint 200 ezren írták alá, és ez jóval több mint az ellenzéki gyűjtés volt. Nem kívánjuk a 2010 előtti hatalmat visszaengedni az országba – mondta Kocsis Máté. Karácsony emberei a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszánál – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

 

 

A pápa is kiállt a családok mellett

Simicskó István frakcióvezető arról beszélt, hogy a KDNP csoport továbbra is támogatni kívánja a kormány működését. A kereszténydemokraták kiemelten fontosnak tartják a nemrég lezajlott eucharisztikus világkongresszust, illetve azt, hogy a pápa maga is részt vett rajta – erre harminc éve nem volt példa. Simicskó István úgy fogalmazott, Magyarország megmutatta, hogy képes magas színvonalon megszervezni egy ilyen világeseményt, és ez a siker jó hírét vitte az országnak a katolikus világban.

A frakcióvezető elmondta,nagy elismerés kísérte a rendezvényt, az pedig különösen fontos, hogy a pápa ezen a kongresszuson kiállt a családok mellett.

A migrációval kapcsolatban Simicskó István elmondta, nehéz időszak következik, fel kell készülni a védelemre. Tájékoztatása szerint a tavalyihoz képest megháromszorozódott a migrációs nyomás a határnál. 2015 óta 591 ezren próbálták meg illegálisan átlépni a határt, és összesen 3027 embercsempészt fogtak el. A frakcióvezető szerint fontos, hogy Magyarország erőt tudjon felmutatni, és a magyarokat meg kell védeni.

A Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! kampánnyal kapcsolatban a frakcióvezető megemlítette, hogy sikeresen folyik, és nagyon fontos megelőzni, hogy a 2010 előtti állapot visszatérjen.

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Röhögjünk együtt – Kamu Geri azt mondta, hogy képes Magyarország újraegyesítésére!

Ez veszélyes! Baloldali akciócsoportok zárolnának számlákat, figyelnék a vállalkozásokat