in ,

600 diákot tettek ki a zeneiskolából – Embertelen polgármester – Niedermüller Péter hallani sem akart arról, hogy a zeneiskola kapja meg a Fidesz által felújított ingatlant

Hiába kereste fel az önkormányzati választás után a Molnár Antal Zeneiskola igazgatója Niedermüller Péter, DK-s polgármestert

Hiába kereste fel az önkormányzati választás után a Molnár Antal Zeneiskola igazgatója Niedermüller Péter, DK-s polgármestert az Damjanich utcai épület ügyében, a baloldali városvezető elzárkózott attól, hogy az intézmény 600 diákja beköltözhessen a nekik felújított ingatlanba. Az igazgató megalázónak tartja, hogy a baloldali városvezetés ilyen helyzetbe hozta őket. Mint ismert, Niedermüllerék hétfőn jelentették be, hogy a zeneiskola helyett egy aktivista-képző csoport kapja meg az épületet.

 

 

“2019 őszén, közvetlenül a választások után az elsők között kopogtattam be Niedermüller Péter polgármesterhez. Felvázoltam a zeneiskola helyzetét, a támogatását kértem, tulajdonképpen ezt kérem a mai napig” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szemendri Gábor, az iskola igazgatója.

Jelezte igényét, nem vették figyelembe

Külön kiemelte, hogy már jóval a pandémia és az annak nyomán hozott megszorító intézkedések előtt jelezte az új kerületvezetésnek, hogy szeretnének beköltözni a nekik felújított ingatlanba. Ennek azért van jelentősége, mert Niedermüller Péter pénzügyi nehézségekkel magyarázta, hogy az épületet a Színművészeti korábbi vezetése körül alakult baloldali csoportnak adta.

 

 

Szemendri Gábor kitért arra is: a választás után jelezte Niedermüllernek, hogy a zeneiskola szeretné birtokba venni az épületet, amihez már csak egy önkormányzati határozat hiányzott. Szavaiból kiderült, hogy ezek után a tárgyalás elhúzódott, a kommunikációs csatornák lassan megszűntek, egyirányúvá vált a kommunikáció. “Végül február 8-án, nem hivatalos forrásból értesültem arról, hogy másnak adják át az épület kulcsát” – fejtette ki Szemendri.

Mint ismert, az erzsébetvárosi Damjanich utca 4. szám alatti épületet még a fideszes újította fel kifejezetten annak érdekében, hogy a zeneiskola beköltözhessen. Ennek indoka egyszerű: az intézménynek jelenleg nincs saját épülete, nyolc különböző telephelyen működik.

 

 

 

Megalázó helyzetbe kerültek

Az igazgató azt is elárulta: az épületbe beköltöző politikai aktivista csoport tőle tudta meg, hogy milyen áron kapták meg az ingatlant.

 

 

Méltatlannak tartom, hogy iskolánk hatszáz tanulóját és intézményünket ilyen helyzetbe hozták jelentette ki. További rossz hír az intézménynek, hogy a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolájával 2022-ben megszűnik jogviszonyuk.

Itt most hatszáz diákunk oktatása a legfontosabb – szögezte le Szemendri Gábor.

Furcsaságok a pályáztatás körül

Bár Niedermüller Péter tegnapi bejegyzésében azt írta, hogy “Erzsébetváros mostani vezetése nyílt és nyilvános pályázatok keretében dönt ingatlanjai hasznosításáról”, az önkormányzat mostani eljárásának szabályszerűségével kapcsolatban felmerülnek kérdések.

Meglehetősen furcsa, ahogy az erzsébetvárosi önkormányzat lebonyolította a Damjanich utca 4. szám alatt lévő ingatlan pályáztatását– jelentette ki Olajos János, az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. egykori vezérigazgatója. Elmondása szerint, az egyetlen országos napilapban sem került meghirdetésre, csupán a kerületi honlapon lehetett megtalálni, de ott is csak keresés után. Mindez pedig szembemegy a kerületi 2012-es vagyonrendelettel is, amiben szintén szerepel, hogy országos elérésű orgánumokban is kötelező meghirdetni a pályáztatni kívánt ingatlant.

 

Olajos János arra is felhívta a figyelmet, hogy a Damjanich utcai ingatlan hirtelen megpályáztatása és bérbeadása azért is furcsa, mivel rengeteg ügyben semmi nem történt a kerületben az elmúlt két évben.

Kiakadt a Fidesz

“A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter vezetésével a baloldali szörnykoalíció elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől az iskola számára a korábbi Fidesz-vezetésű önkormányzat által sokszáz millió forintért felújított erzsébetvárosi épületet a Damjanich utcában” – kommentálta a hétfői bejelentést Bajkai István, a helyi Fidesz vezetője közösségi oldalán.

A kormánypárti politikus kifogásolta: ahelyett, hogy erzsébetvárosi művészpalánták tanulnának a kifejezetten nekik felújított, az iskola vezetésével közösen megtervezett, kifejezetten zeneiskola számára alkalmas, hangszigetelt helyiségekkel rendelkező iskolában modern, 21. századi körülmények között, most minden jel szerint egy kulturális álarcot viselő baloldali, nyíltan kormányellenes kampányközpont fogja innen harcát vívni az általuk vizionált migránsbarát, szélsőségesen liberális, keresztényellenes világ eljövetele érdekében.

Ez nem önkormányzás, ez rablás!

– összegzett.

 

 

(Bordács Bálint, origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Példát vehetnénk Putyinról – Putyin nem vacakol, rendet tesz – Nemzetközi körözést adtak ki az oroszországi tüntetések szervezője ellen

Már a balliberális értelmiség szerint is amatőr a főpolgármester – Gerő András beszólt