in

1300 – A “titkos befogadás” mítosza egyszerű hazugság

Eltorzította Altusz Kristófnak, a külügyminisztérium helyettes államtitkárának a szavait

A “titkos befogadás” mítosza egyszerű hazugság

 

Eltorzította Altusz Kristófnak, a külügyminisztérium helyettes államtitkárának a szavait az a máltai újság, amelynek – a közölt formában tehát félrevezető – híradását arra használja a balliberális sajtó és az ellenzék egy része, hogy hazugságkampányt indítson a kormány ellen.

A lap azt írta: a politikus titokban befogadott migránsokról beszélt az interjú alatt, egy, a Hír TV birtokába jutott felvétel szerint azonban nem esett szó titokról, Altusz csupán annyit mondott, hogy nem álltak ki a nyilvánosság elé az 1294 emberrel. A nyíltan kormányellenes, a Jobbikot deklaráltan támogató Simicska Lajos médiabirodalmába tartozó csatorna persze ebbe is azt próbálta belemagyarázni, hogy a kormány hazudott a tömeges bevándorlást elutasító választóknak – írja a Magyar Idők.

Pedig a szövegben a helyettes államtitkár a máltai újságírók számára is világossá tette: jelentős különbség van illegális bevándorlók és menekültek között – utóbbiakkal szemben Magyarország teljesíti a nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségét, és az oltalomhoz fűződő jogukat sosem vitatta el a kormány. Hazugságról tehát éppen az ezt eltagadó pártok és a kormányellenes sajtó részéről lehet szó.

Az ellenzéki kampány teljesen figyelmen kívül hagyja a tényeket, hiszen annak ellenére írnak, nyilatkoznak a kormány titkolózásáról, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal minden hónapban közli a menekült, oltalmazott vagy befogadott státust elnyertek számadatait. A statisztikákból a Helsinki Bizottság, valamint a Migration Aid is idézett már – őket pedig az ellenzéki sajtó rendre idézi.

A támadássorozat részeként újabban azt állítják, hogy a kormány az üldözött keresztényeket sem látja szívesen Magyarországon. A valóság ezzel szemben az, hogy üldözött keresztény fiatalok százait részesítették ösztöndíjban, akik hazánkban tanulhatnak.

Magyar Idők, MTI, PS; Fotó: sputniknews
(pestisracok.hu)

Gyönyörű – BUDAPEST 2018: Így változik a város idén

Kiállás a hódmezővásárhelyi pap mellett! – Kiss-Rigó László: Egyházi személynek is lehet véleménye a politikai életről