in , ,

12 pontban rúgjuk szét az ENSZ hátsóját

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten jelentette be, hogy a kormány 12 pontos javaslatot fogadott el az ENSZ migrációs csomagjáról, amit benyújtanak az ENSZ-közgyűlés elnökének.

 

A Századvég Alapítvány konferenciát rendezett Magyar érdek – Az ENSZ migrációs egyezményének kihívásai címmel. Az eseményen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint ha ez a 12 pont – amelyben a kormány összefoglalta az álláspontját – nem kerül be a csomagba, Magyarországnak nem áll módjában támogatni az elfogadását.

A javaslat célja, hogy a jövőben is garantálni tudják a magyarok biztonságát. A kormány és a kormánypártok készek megvívni ezt a harcot”

– mondta a miniszter, majd kifejtette, hogy a javaslat címe Nekünk a biztonság az első.

Szijjártó Péter bemutatta, hogy az első pont arra az alapállításra reflektál, amelyből a migrációs csomag kiindul, és amely szerint a migráció jó és megállíthatatlan. Ezzel szemben a kormányzat szerint a migráció rossz és veszélyes folyamat, súlyos biztonsági kihívásokat okozott, ahogyan azt az elmúlt idő eseményei is bebizonyították.

Fotó: MTI Fotóbank

A második pont szerint a nemzetközi erőfeszítések céljának a migrációs folyamatok megállításának kell lennie. A harmadik pontban leírják, hogy a migrációhoz való jog nem tartozik az alapvető emberi jogok közé”

– fogalmazott, majd hozzátette, hogy a negyedik pont alapján a migráció senkinek sem jó, sem annak, akinek útra kell kelnie, sem a tranzitországoknak, sem pedig azoknak a közösségeknek, amelyek arra kényszerülnek, hogy teljesen más kultúrából fogadjanak be tömegeket.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy az ötödik pont értelmében a nemzetközi közösség kötelessége, hogy elismerje, mindenkinek joga van a saját hazájában békében és biztonságban élni, és ha ez nem megy, akkor a lehető legközelebb maradhasson, amíg vissza nem tud menni a hazájába.

A hatodik pont alapján a migrációs folyamatokból csak az embercsempészek profitálnak, ezért a nemzetközi közösségnek fel kell számolnia a hálózataikat, szigorúan büntetni kell az embercsempészeket, valamint kerülni kell azoknak a politikáknak az erőltetését, amelyek az embercsempészek szolgáltatásainak igénybevételére ösztönöznek”

– közölte.

Szijjártó Péter a konferencián kifejtette, hogy a hetedik pontban a szuverenitás fontosságát emelik ki, tiszteletben kell tartani minden ország jogát, hogy a saját polgárai biztonságát elsődleges kérdésként kezelje, és nem lehet elvitatni a jogát, hogy eldöntse, kit enged be a területére, míg a nyolcadik pontban az identitás kérdésére térnek ki, a nemzetközi közösségnek támogatnia kell minden országot hagyományai és társadalmi berendezkedése megőrzésében.

A többi pontot ismertetve a külügyminiszter elmondta, hogy a kilencedik szakasz pont arról szól, hogy a demográfiai és munkaerő-piaci kihívásokra vannak jobb eszközök a migrációnál, tiszteletben tartjuk, hogy más ország a migrációt választja, de ne erőltessék ránk a migrációt. A tizedik pontban hangsúlyozzák, hogy minden országnak joga és kötelessége megvédeni a határait, és a nemzetközi közösségnek támogatni kell őket ebben.

A tizenegyedik pont alapján a tiltott határátlépés súlyos bűncselekmény, amelyet szankcionálni kell, csak a nemzeti és nemzetközi szabályok tiszteletben tartásával lehet átlépni a határokat.    Végül a tizenkettedik pont szerint a migrációs csomag semmilyen jogi kötelezettséget nem róhat a tagállamokra”

– fogalmazott a miniszter, aki szerint a javaslatot eljuttatják az EU- és NATO-tagállamokhoz is.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Szijjártó Péter elmondta, az a cél, hogy Magyarország valóban magyar ország maradjon, mert nem akarunk bevándorlóországgá válni. Véleménye szerint a javaslattal világossá teszik, hogy fenntartják a jogot ahhoz, hogy a magyarok döntsék el, hogy kikkel éljenek együtt és kiket engedjenek be az országba.

Európa máig nem találta meg a választ a migráció kihívására, a kötelező kvóták erőltetése csak arra jó, hogy minél többen gondolják úgy, hogy ha eljutnak Európába, akkor itt is maradhatnak. Európa közvetlen környezetében, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában instabil és törékeny a helyzet, tízmilliók vannak olyan helyzetben, hogy könnyen dönthetnek úgy, megindulnak Európába”

– fűzte hozzá.

Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány elnöke kijelentette: sem az EU, sem a nagy nemzetközi szervezetek, mint ENSZ nem értik a világot, amelyben élünk, nem érdekli őket az emberek véleménye, és nem tudnak megfelelő válaszokat adni a kihívásokra.

Magyarország és Közép-Európa egyre magabiztosabb, egyre erőteljesebben vállalja a keresztény, konzervatív értékeket, míg Európa nyugati felét az értékek elvesztése jellemzi”

– mondta Barthel-Rúzsa.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Hihetetlen! Tízévesen világbajnok az erdélyi fiú

Olasz politikus: példaértékű, amit Orbán Viktor tett