in , ,

Webernek jár a szája a korrupció miatt, de ő csak összelopott 125 millió Forintot!

A korrupció árnyéka

Manfred Weber „küzd” a korrupció ellen, de csak összetrükközött magának 125 milliót

 

Az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztjét egyre haloványabb esélyekkel megszerezni próbáló Manfred Weber legutóbb Athénban programot hirdetve a korrupció elleni harc fontosságáról is beszélt. Mindeközben az elmúlt években trükkös eszközökkel, ravaszkodva, joghézagokat kihasználva zsebre vágott legalább 400 000 eurót, azaz hozzávetőleg 125 millió forintot.

 

Havi 4332 euró, azaz hozzávetőleg 1 millió 400 ezer forint. Minden egyes hónapban ennyit kapnak az Európai Parlament képviselői általános költségtérítésként, az iránymutatás szerint elsősorban egy hivatalos iroda fenntartására. Elszámolniuk nem kell, számlákat nem kérnek tőlük, Weber ebben a joghézagban látta meg a nagy lehetőséget. Az ügyeskedő néppárti politikus a saját családi házát nevezte ki pártirodának, hogy ez az összeg is nála maradhasson – írja a V4NA.
Egy apró alsó-bajorországi falucskában, az isten háta mögötti Wildenbergben áll a háza, amiben életvitelszerűen lakik. Ebben az épületben a földszinti részt keresztelte át irodának, nyilvánvalóan azért, hogy így saját maga vághassa zsebre azt a pénzt is, amit irodabérletre kellene fordítania. Az, hogy ez a falucska ugyancsak messze esik a nagyvárosoktól, így a választópolgároknak nem könnyű felkeresni szeretett képviselőjüket, nem számított.

Manfred Weber irodának használt háza // Kép forrása: V4NA

A V4NA újságírói a saját szemükkel látták Wildenbergben, Weber még arra sem vette a fáradtságot, hogy kiírja a kapura, ez az ő képviselői irodája.

Ha utánaszámolunk, kiderül, hogy 2004-től 15 év, azaz 180 hónap alatt, – ha csak a 4332 euró felét számítjuk megspórolt bérleti költségként, – száznyolcvanszor 2150 eurót, forintra átszámítva közel 125 milliót sikerült zsebre vágnia. Ráadásul ebből a keretből kifizethette akár a családi ház teljes rezsijét is. Számlákat Brüsszelben erről sem kértek.

Az EU bürokraták nem kicsinyeskednek ilyesmivel. Ők aztán tudják, hol is van a legjobb helye az európai adófizetők pénzének.

(Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A hazaáruló Ujhelyi legyávázta Orbán Viktort

Hoppá! – Puzsér Róbert páros lábbal szállt bele az ellenzékbe! Szerinte elkerülhetetlen az ellenzék leváltása