in ,

Verekedések, fazekakért birkózó nők – kezdődnek az ünnepek Amerikában

A karácsony már rég nem a szeretet ünnepe

A karácsony már rég nem a szeretet ünnepe, hanem sokkal inkább a fogyasztói társadalom legnagyobb áldozathozatala a pénzköltés és a fogyasztás oltárán.

 

A black friday elnevezés az Egyesült Államokból származik, a hálaadás utáni első pénteket jelenti. A tengerentúlon ezen a napon kezdődik a karácsonyi bevásárlás.

Ahogyan arról már írtunk, sajnos az utóbbi években Magyarországon is egyre nagyobb hagyománya van ennek a szokásnak, de nálunk szerencsére nem jellemző, hogy az úgynevezett fekete pénteken akciós termékekért verekednének az emberek.

Brazíliában is dívik a szokás.

Fotó: AFP

Nem úgy Amerikában! Évről-évre láthatunk szórakoztató és egyben tragikus jeleneteket arról, hogy az elvileg a szeretetről szóló Karácsonyra való készülődés jegyében egymást lökdösik, ütik-vágják a magukból kikelt emberek a bevásárlóközpontokban. A Breitbart több ilyen kaliforniai esetről is beszámolt, de bármelyik amerikai lapon találhatunk bármelyik államból hasonló eseteket.

Ha elvonatkoztatunk attól, hogy mennyire kiforgatták a Karácsony igazi jelentését, és mennyire váltunk a fogyasztói társadalom rabjaivá, akkor bizony nagyon jól lehet szórakozni azon, ami ilyenkor történik.

Például itt van ez a videó, ahogy két nő főzőkellékekért verekszik egymással Georgia államban.

Kellemes ünnepeket már jó előre mindenkinek, aki sikerrel verekedett meg az egyedi, szívből jövő, személyre szóló ajándékaiért!

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bomlik az EU – Bevégeztetett – Aláírták a megállapodást a brit kiválás feltételeiről

Ostromállapot Párizsban