in

Újra magyar érmek! – Szárnyalnak a magyar fiatalok az ifjúsági olimpián

A magyar küldöttség az éremtáblázat második helyén áll

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban nyitották meg a III. nyári ifjúsági olimpiát Buenos Airesben. Az október 18-ig tartó eseményen 79 magyar fiatal vesz részt, az első napok pedig csodálatosan sikerültek.

Már az első versenynapon két aranyérmet szerzett a magyar küldöttség. A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia úszó versenyszámainak első fináléjában a fiú 400 méteres gyorsúszásban Milák Kristóf megszerezte a magyar csapat első olimpiai aranyérmét. Alig tizenöt perccel később Rabb Krisztián a koreai Hyunt 15-13-ra legyőzve szerzett aranyérmet a fiú kardvívók között.

A hétfő még ennél is jobban sikerült, háromszor hangzott el a magyar himnusz Buenos Airesben. Először a judós Özbas Szofi a 63 kg-os súlycsoportban diadalmaskodott, majd az úszó Berecz Blanka győzött 200 pillangón, pár perccel később pedig Milák Kristóf – előző napi, 400 gyorson aratott győzelme után – megszerezte második aranyérmét, ezúttal 200 gyorson.

Kedden újabb két aranyéremmel gazdagodott a magyar csapat Buenos Airesben. Az úszó Késely Ajna 800 gyorson, Pusztai Liza kardvívásban lett ifjúsági olimpiai bajnok.

A hét aranyérem mellett egy ezüst- és egy bronzérme is van már a magyar csapatnak. Az ezüstöt Milák Kristóf szerezte, a bronzot pedig a judós Vég Zsombor.

A hét arany és egy-egy ezüst begyűjtésével Magyarország a második az éremtáblázaton Oroszország mögött!

Gratulálunk a magyar versenyzőknek!

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Felemelő! – Így zengett a Székely Himnusz Rómában, a Szent Péter téren!

Hoppá! – Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri posztért | Magyar Idők