in , ,

Újabb erőszakhullám söpört végig Londonon: 72 óra alatt három embert késeltek halálra

A polgármester még mindig nem hajlandó lemondani, és szerinte az égvilágon semmi probléma nincsen az általa vezetett városban

A brit főváros tragikus évének számít a 2018-as esztendő, hiszen idén Londonban rekordmennyiségű erőszakos bűncselekmény történt – legutóbb egy 22 éves fiatalembert gyilkoltak meg a nyílt utcán. A rendőrség a gyilkossági ügyekkel kapcsolatban eddig két embert vett őrizetbe, egyikük 19, másikuk 21 éves. 

 

A Samos Roadon végrehajtott késes merénylet ráadásul fényes nappal, a helyiek szeme láttára történt az utcán. Bár a mentők azonnal a helyszínre siettek, a 22 éves férfi életét nem lehetett megmenteni, olyan súlyos késszúrásokat szenvedett el.

Meg kell állítanunk az erőszakot, ez így nem mehet tovább. Részvétem a családoknak”

– írta Ellie Reeves parlamenti képviselő.

Az Independent beszámolója szerint csütörtökön a 15 éves Jay Hughest gyilkolták meg a Bellingham negyedben, majd másnap a 17 éves Malcolm Mide-Madariolával végeztek a Clapham South nevű negyedben.

A rendőrségnek már több mint száz gyilkossági ügyben kellett aktát nyitnia az idei évben. A helyzetet tovább rontja egyfelől, hogy a város pakisztáni származású vezetője, Sadiq Khan semmiképp nem akar lemondani a pozíciójáról, másfelől a politikus 700 millió fonttal csökkentette a főváros rendőrségének a költségvetését, ami tovább rontotta az amúgy sem kimagasló közbiztonság szintjét.

Részlet a Rázós környék c. filmből, mely London utcai bandáinak az életét mutatja be.

Fotó: AFP

Sadiq Khant évek óta botrányok sorozatai veszik körbe, legismertebb és legnagyobb közfelháborodást okozó húzása az volt, mikor egy terrortámadás után a vállát megvonva annyit mondott, ehhez hozzá kell szokni, hiszen a terrortámadások a nagyvárosok életének szerves részei.

(Bokor Gábor, 888.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Baj van! – Húszezer, késekkel felfegyverkezett migráns akar belépni az EU területére – Egy horvát határőrt már megkéseltek

Botrány! – Adófizetők pénzéből fizetik a migránsokat? – Névtelen ENSZ UNHCR-EU bankkártyát használnak a migránsok a Balkánon