in ,

Tovább sivalkodik – Hernádi szerint törvényszerű Orbán bukása

Megzakkant szegény

Hernádi Judit az ATV Egyenes beszédében lapozgatott gondolatai között a minap, s kiderült, hogy ő sohasem volt híve a rendszerváltoztatásnak. S most is nehezen viseli, hogy nem a posztkomcsik vannak hatalmon.

Hernádi nem szenved hiányt semmiben, haja szála nem görbült meg, énekes lánya sikeres, mégis diszkomfortja van. Nincs ugyanis meg az az érinthetetlenséget adó politikai habfürdője a gyurcsányistákkal, amiben ő mindig is annyira szeretett lubickolni. (Fotó: Tiszeker Dániel)
Hernádi nem szenved hiányt semmiben, haja szála nem görbült meg, énekes lánya sikeres, mégis diszkomfortja van. Nincs ugyanis meg az az érinthetetlenséget adó politikai habfürdője a gyurcsányistákkal, amiben ő mindig is annyira szeretett lubickolni. (Fotó: Tiszeker Dániel)

Biztosra veszi, hogy Orbán rendszere össze fog omlani. „Ez törvényszerű” – jelenti ki magabiztosan, „bár nem tudni, mikor”. Hernádi akkor érezte jól magát, amikor a „szocializmus út-ján” haladva Kádár kacsintott ránk, aki a szovjet szuronyokkal a háta mögött tudta, hogy senki nem mer visszaszólni a rendszerének. Akkor érezte jól magát, amikor Horn Gyula kitüntette s amikor Gyurcsány idejében szerepelhetett az ellenzékben lévő Orbánt teli szájjal szidalmazó Heti Hetesben. Most úgy tekint akkori önmagára, mint egy kis naivára, mert „nem tudtam, hogy mi az a demokrácia és ezért hibákat követtem el.”  Hozzáteszi: „Mi harcoltunk egymással és kárörvendtünk a másik vesztén.” Szép kis naiva, ugye? Hibának nevezni azt, amikor rá akar lépni (politikai) ellenfele nyakára, tönkre akarja tenni, majd miután sikerül, akkor kiröhögi. Mert nem tudta, szegény Juditka, mi a demokrácia! Oh, jaj! „Az a baj, hogy kárörvendünk és nem gondolunk arra, hogy ő másképp gondolja, de nyilván jót akar” – próbálja menteni a menthetetlent.  Tehát Juditkáék nagyon is jól tudták, hogy azokat gáncsolják, azok vesztén kárörvendeznek, akik számára fontos lett volna a szabad levegő, hogy másképp menjenek a dolgok, mint az utált komcsi érában, meg még utána is húsz évig. Azokat támadták, akik „nyilván” jót akartak. Hogy a hazának ne internacionalista jövője legyen, ami liberalizmus képében még most is igyekszik végig nyúlni rajta, hanem keresztény, nemzeti. Ahol tudták, ott fúrták a változást. Ahogy teszik ma is.

Hernádinak nem tetszik, hogy a mai magyar világ éppen ez ellen harcol. Noha Juditka nem szenved hiányt semmiben, haja szála nem görbült meg, énekes lánya sikeres, szerepekkel kitömve, mégis diszkomfortja van. Csak nem azért, mert esetleg nincs meg az az érinthetetlenséget adó politikai habfürdője a gyurcsányistákkal, amiben ő mindig is annyira szeretett lubickolni?

Amibe úgy egyébként az ország beledöglene.

Még szerencse, hogy a magyarok nagyon is jól tudják, mi az a demokrácia. Azon dolgoznak, hogy az Orbán rendszer még sokáig fennálljon, hogy bukása ne legyen nemhogy törvényszerű, de valóság se. Sosem gondolják azt senkiről, hogy a másik ember eleve rossz, de a tetteiket megnézik. S a fülkében nem hibáznak.

(forrás: Horváth K. József, leander.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Még egy LMP-sel kevesebb – Kilép az LMP-ből a sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás

BRÉKING – Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt – Trump “Röszkéje” készül