in ,

SZLOVÁK ELLENÁLLÁS – Szlovákiában a többség nem akarja, hogy az állam a migránsokat segítse

Egy felmérés szerint Szlovákia sem nézné jó szemmel azt, hogy az államot roskadásig terhelnék a migránsok befogadásával

A felmérést a Focus közvélemény-kutató ügynökség az M. R. Stefánik konzervatív intézet megrendelésére készítette idén áprilisban, több mint ezer ember megkérdezésével. A felmérés eredményeit a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség ismertette. A széles körű felmérésben azt vizsgálták, hogy milyen elvárásai vannak a lakosságnak az állammal szemben. A kérdések döntő többsége a rendszerváltoztatás előtti időszak és a jelen viszonyai közötti különbségekre összpontosított.

A válaszokból kiderült, hogy a résztvevők többsége a piaci megoldásokkal szemben az erős szerepet vállaló államot részesíti előnyben. A 21 felvetést tartalmazó közvélemény-kutatás során a válaszadók legnagyobb hányada az egészség- és az oktatásügy, illetve a munkaadó-munkavállaló viszonyrendszerben tartotta fontosnak az állam erőteljes szerepvállalását.

A felmérésben egyetlen olyan felvetés volt, amellyel a válaszadók többsége nem értett egyet. Ez arra vonatkozott, hogy segítenie kell-e az államnak az országba érkező, menedékkérő bevándorlóknak. Az állam ilyen jellegű segítségnyújtásával a megkérdezettek 63 százaléka nem értett egyet.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VÉGE, ENNYI VOLT – Jóváhagyta a brit királynő a Brexitet – Ezt a csatát Soros elveszítette!

“Oktatásegészségügy” – Elhozták a fődíjat a fiatal kardiológusok