in ,

Patkány Momentumos polgármester: nem fontos megemlékezni 1956-ról

Pusztahencse polgármestere nem vesz részt a civilek által szervezett megemlékezésen

 

Momentumos polgármester: nem fontos megemlékezni 1956-ról

 

Pusztahencse polgármestere nem vesz részt a civilek által szervezett megemlékezésen, az általa vezetett önkormányzat pedig nem tervez semmit az ünnep alkalmából.

 

A Tolna megyei Pusztahencse momentumos támogatással időközi választást nyert polgármestere, Bán István nem megy el az október 23-i állami ünnepen rendezett koszorúzásra ahhoz az emlékműhöz, amelyet Szabó Ferenc, az E.K. ’56-os Politikai Szervezetek Szövetségének elnöke, a forradalom túlélője készíttetett saját egymillió forintjából – írja a Lokál.

Bán István középen, Fekete-Győr András mellett. (Fotó: Mandiner)

A dombormű még az előző polgármester idején készült, azonban már Bán István közbenjárása miatt nem kerülhetett közterületre – ezért a helyi katolikus templom oldalán kapott helyet.

Szabó Ferenc egyébként három ilyen domborművet készíttetett, ebből kettő Budapesten (egy a Péterfy Kórházban, egy Csepelen) látható, míg a harmadik Andi József ’56-os mártír szülőfalujába, Pusztahencsére került. Szabó szerint a Momentum által támogatott polgármester a templomról is eltávolítaná az emlékművet, Bán István ezt viszont cáfolta.

Azt viszont elismerte, hogy ő semmilyen ’56-os emlékezésen nem fog részt venni, azon sem, amit a településen civilek szerveznek a domborműnél. Sőt, az önkormányzat nem is tart megemlékezést az állami ünnep alkalmából.

Itt ennek sosem volt különösebb hagyománya”

– idézi a Lokál Bán István polgármestert, aki a lapnak azt is kijelentette: nem tartja fontosnak az 1956-os vértanúkról szóló megemlékezéseket, ezután pedig lecsapta a telefont.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bundesmutti végórái – Minden eddiginél alacsonyabb Merkelék támogatottsága

Megszólalt a labanc – Kurz is a kötelező kvóta ellen szólalt fel Brüsszelben