in ,

Nem stadion – Teljes eszközcsere az újbudai kórházban

Kásler Miklós: A kormánynak döntő fontosságú az alapellátás fejlesztése

A fővárosi ellátás egészét hétszázmilliárd forintból megújító Egészséges Budapest programban most a Szent Imre kórház fejlesztésére került sor. Az intézményben első lépésként a teljes orvosi eszközparkot lecserélik, hogy a legkorszerűbb gépekkel tegyék jobbá a gyógyítás színvonalát.

Képalkotó diagnosztikai eszközöket, többek között CT-ket, MRI- és DSA-gépeket kapott 2,5 milliárd forint értékben az éves szinten 300 ezer járó-, illetve 40 ezer fekvőbeteget ellátó Szent Imre Egyetemi Oktatókórház – jelentették be tegnap az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Az új egészségkultúra középpontjában a megelőzés kell hogy álljon, e kormányzati szemlélet célja az, hogy az emberek minél hosszabb ideig élhessenek egészségben – mondta az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós a kormányzati egészségpolitikában az alapellátás fejlesztését döntő fontosságúnak mondta, célnak pedig azt, hogy a diagnózist, majd a terápiák jelentős részét a betegek a lakóhelyükhöz minél közelebb tudják megkapni. Ismertetése szerint a kormány az elmúlt években mintegy 500 milliárd forintot fordított a vidéki egészségügyi intézményekre, most pedig a központi régió fejlesztése van soron.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója és a dél-budai centrumkórház beruházásával kapcsolatos feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a mostani fejlesztés mérföldkő, hiszen a legmodernebb eszközparkkal állnak a betegek szolgálatába. Hoffmann Tamás, a XI. kerület fideszes polgármestere elmondta, a mostani fejlesztések mellett folyamatban van a műtéti, aneszteziológiai, intenzív terápiás ellátás teljes eszközparkjának a cseréje.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője arról beszélt: a kormány szeretne nagyobb mértékben hozzájárulni az emberek egészségéhez. Kutatások szerint az egészségi állapotot 20 százalékban a genetika, 20 százalékban a környezeti hatások, 10 százalékban az egészségügyi ellátás minősége és 50 százalékban az életmód határozza meg – hívta fel a figyelmet Simicskó István.

(Szilágyi Anna, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Saját magát buktatta le Karácsony Gergely: annyira zöld, hogy már autóval jár

Hoppá! – Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban