in , ,

Nem stadion – Sok magyar autós örül ennek az új autópályaszakasznak

A görög tengerpart felé vezető szerb autópálya teljessé vált; évente 58 millió sofőrnek lesz könnyebb dolga, miután megszűnt egy veszélyes hegyi szakasz

Elkészült a Nyugat-Európát a görög tengerparttal összekötő autópálya utolsó szerbiai szakasza. Az autópálya befejező, 26,3 kilométeres része Leskovac és Vranje között épült meg Dél-Szerbiában.

 

A szakasz egyik jelentőségét az adta, hogy a sziklás Grdelica-szoroson keresztül vezet, ahol eddig csak egy rendkívül kanyargós, meredek hegyi úton lehetett közlekedni.

Itt főleg a nyári szezonban gyakoriak voltak a balesetek és a dugók, illetve csak nagyon lassan lehetett haladni.

A szakasz megépítése hat évet vett igénybe, és mintegy 450 millió euróba (146,3 milliárd forint) került.

Már csak a görögök 60 kilométeres szakasza hiányzik

A Nyugat-Európát Görögországgal összekötő autópályának ezzel teljessé vált a szerbiai szakasza. A szerb A1-es autópálya Horgosnál csatlakozik a magyar M5-ös autópályához.

A szerb építésügyi minisztérium tájékoztatása szerint

a szerb-magyar határt a szerb-észak-macedón határral összekötő úton 2018-ban 58 millió jármű haladt át, és a várakozások szerint idén ez a szám további kétmillióval növekszik majd.
Szerbia déli szomszédja, Észak-Macedónia tavaly fejezte be az országot átszelő autópálya kiépítését, Görögországban azonban még nem készült el a macedón határt Szalonikivel összekötő 60 kilométeres autópálya-szakasz.

(magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Nem stadion – Újabb lépéssel közelebb a legalább 250 km/h sebességű Budapest-Varsó gyorsvasút

Igazi hős a magyar gólya! – Még a tűzben is a tojásait őrizte a gólya – videó