in

NEM STADION! – Óriási fejlesztések jönnek, amik a családalapítást segítik

Az új kormány egyik legfontosabb feladatának tekinti a népességfogyás megfékezését

Az új kormány egyik legfontosabb feladatának tekinti a népességfogyás megfékezését, ezért sajtóinformációk szerint akár egy külön Családügyi Minisztériumot is felállíthat.

 

Egy kiszivárgott munkaanyag rámutatott, hogy először is a halálozási adatokon javítanának, mert a sereghajtók közé tartozunk az unióban. A Blikk szerint ezért szűrőprogramok indítását, kórház- és intézményfejlesztéseket, valamint korszerű eszközök beszerzését indítványozzák a javaslat szerint.

 

Kiemelt szerepe lesz a várandósság és a szülés körülményei javításának, mivel a pozitív élmények és tapasztalatok kedve­zően befolyásolhatják a további gyermekvállalást. Ez a szülőbarát szülészeteket és az otthon szülés elterjedését jelentheti.

Az anyák munkavállalását úgy segítenék, hogy a bölcsődei kapacitásokat jelentősen kibővítenék, a jelenlegi 50 ezerről 90 ezerre, valamint terjesztenék a részmunkaidőt és a távmunkát. Itthon a hat év alatti gyereket nevelő anyák 10,2 százaléka dolgozik részmunkaidőben, míg Ausztriában hetven százalékuk. Ehhez módosítanák a munkajogi szabályokat, anyagilag is érdekeltté tennék a munkáltatókat.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Szilágyi Gyula szociológus a lapnak elmondta, hogy a megfelelő intézkedésekkel op­timális esetben akár meg is lehet állítani a népességfogyást, viszont legalább két-három év, míg ezek meglátszódhatnak a születésszámokon.

Ha lenne elegendő bölcsődei férőhely, ha tudnának részmunkaidőben vagy otthonról dolgozni, nem éreznék, hogy hátrányba kerülnek a gyerekek miatt, ezért bátrabban szülnének, s így jóval több gyerek születhetne, mint jelenleg”

– fogalmazott.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

 

FIGYELEM! Továbbra is cenzúráz minket a Facebook, minden kollegánk Facebookfiókját INDOK NÉLKÜL kizárták a Facebookról, Facebookos közösségi oldalunkat jelenleg nem tudjuk működtetni!
Segíts nekünk, oszd meg ezt a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Morvai Krisztina Nagyon beszólt Brüsszelnek! – Jó érzés magyarnak lenni + VIDEÓ

Brüsszeli agyhalottak – Hazudnak Magyarországról Brüsszelben