in ,

Nem stadion – Másfél kilométeres védvonallal erősödött Csepel árvízvédelme

A Kötiviép által épített védrendszer mobilitását a Horváth Építőmester által kivitelezett csarnok biztosítja

A csepeli szabadkikötőben pénteken átadták a Kötiviép B Kft. és a Horváth Építőmester Zrt. által kivitelezett beruházásokat.

A beruházó MAHART-Szabadkikötő Zrt. egyrészt betétgerendás mobil árvízvédelmi rendszert építtetett, ezt a munkát végezte el a Kötiviép B Kft. A másik projektben a Horváth Építőmester Zrt. egy csarnoképületet kivitelezett az árvízvédelmi rendszer gátelemeinek tárolására.

A lakosság biztonsága is nőtt

Az Integrált Közlekedési Operatív Program (IKOP) által támogatott projektben 1580 méter hosszan épült ki vagyonvédelmi célú mobil védvonal a kikötő legalacsonyabb szakaszán. A pénteki eseményen csak egy mintaszakaszt mutattak be a mobilgátból, melyet csak az árvíz esetén tesznek a helyére.

 

Az új gátrendszer a szabadkikötő I. számú kereskedelmi medencéje melletti területet védi. A védvonal és áttételesen a lakosságot is óvja, és csökkenti a közösségileg szükséges védekezési munkálatokat.

Mostantól árvíz idején is folyhat a munka

A gátra azért volt szükség, hogy a szabadkikötőbe telepedett cégek munkájában a magas vízállás és az árvíz esetén se legyen leállás a kereskedelmi medence melletti területen, ahol jellemzően rakodási, szállítmányozási és logisztikai feladatokat végeznek.

A csarnok építését az indokolta, hogy az új gát acéloszlopai és alumínium betétpallpallói csak az árvíz esetében kerülnek a helyükre, az idő többi részében a közel 7 méter magas, 635 négyzetméteres raktárban helyezik el őket.

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Átadták a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát

Kósa: “Bűnözők álltak össze maffiózókkal”