in

Nem stadion! – Már a hídgerendák beemelésénél tart az M7-es új balatoni csomópontja

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép munkája az autópályáig nyújtja a Balaton keleti elkerülőjét

Látványos szakaszhoz érkezett az M7-es autópálya és a 710-es főút február óta épülő csomópontja. A Duna Aszfalt Kft. és a Hazai Építőgép Kft. által kivitelezett projektben elkészült az M7-es autópálya, valamint az összekötő ágak felett ívelő híd felmenő szerkezete – adta hírül a beruházó NIF Zrt.

A szerkezetre szombaton este 10 és vasárnap hajnali 4 óra között helyezik fel a hídgerendákat.

Eddig földmunka és útalapépítés folyt

A beruházás keretében az eddig csak Balatonakarattyáig érő 710-es főutat egészen az autópályáig vezetik egy 2,2 kilométeres új szakasz építésével, és az ehhez szükséges csomópont is képül a főút és a sztráda találkozásánál.

A munkálatok ütemtervnek megfelelően zajlanak. Eddig jellemzően nagytömegű földmunka, útalap építés, valamint az M7-es autópálya feletti híd szerkezetépítése folyt. A fejlesztésnek köszönhetően 2019 őszétől a forgalom a nagy kapacitású 710-es főútra közvetlenül tud felhajtani az autópályáról.

Később az M8-as is ide csatlakozhat

A projektnek azért van jelentősége,

mert a 2008-ban átadott, 17 km hosszú 710-es főút (a 71-es úttal párhuzamosan) elkerüli ugyan Balatonfűzfő, Balatonkenese és Balatonakarattya településeket, ám nem épült ki az M7-esig, ehelyett visszavezették Balatonakarattyára.

A jelen munkák során a NIF tájékoztatása szerint a csomópont első ütemét építik ki új gyűjtő-elosztó sávokkal, a 710-es főút bekötésével.

A jelenlegi kialakítás során megépítendő ágak a Budapest-Balatonfűzfő útirányt fogják biztosítani mindkét irányban a Balaton és a főváros felé egyaránt. A csomópont a későbbi M8-as autópálya csomópontja is lehet majd.

Erre kell számítani az autósoknak

A munkálatok miatt időszakos lezárásokra kell számítani az autópálya balatonvilágosi szakaszán, a 90. kilométer magasságában.

A pályazáer teljes, de nem folyamatos lesz szombat éjszaka. Ezekben az órákban körülbelül 15 perces időszakokra mindkét irányban lezárják majd az autópályát egy-egy gerenda felhelyezésnek idejére. A forgalomkorlátozás rendőri felügyelet mellett fog folyni.

 

(forrás:magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt: “Puzsér egy igazi idióta f…sz!” (videó)

Ez sem stadion! – Már készülnek az M1-es háromsávúsításának tervei