in ,

Nem stadion! – Látványos tervekkel rajtolt el a fertői térség turisztikai fejlesztése

Az óriásberuházás keretében megépül többek közt egy modern kikötő, bővítik a Rákos-patak menti bekötőutat és új strandot is kialakítanak

Fertőn mintegy 30 milliárd forintból valósítanak meg fejlesztéseket a Modern Városok Program keretében.

A beruházás magában foglalja a fertőrákosi víztelep teljes infrastruktúrájának megújítását, új épületek létrehozását, valamint a szolgáltató szektor fejlesztését is. A terepelőkészítési munkák után májusban kezdődnek meg a mélyépítési munkálatok, a közművek cseréje és a csatorna kikotrása.

Jelentős mértékben fejlődik a horgászat

A fejlesztés fontos része, hogy bővítik a Rákos-patak melletti bekötőutat, és a kétsávos út mellett külön kerékpáros- és gyalogutat alakítanak ki. Ezen felül öblöket is létrehoznak az útnál, ahol parkolni tudnak majd a horgászok.

 

Óriási vonzereje lesz a Fertőnek a közel 30 milliárdos beruházás által
Fotó: SO

 

A patak északi partján egy hat méter széles horgászsávot építenek ki, a meglévő csónakkikötőt pedig kibővítik. Ezen kívül a jelenlegi 550 méter helyett 2,5 kilométeren lehet majd ipari horgászatot folytatni az öbölben.

Modern kikötőt is létrehoznak

A strandot az idei évben nem lehet használni, mivel teljes egészében munkaterület lesz. A kivitelezés során kikotorják a jelenleg iszapos medret a parttól befelé körülbelül 50-60 méterig, illetve egy modern és impozáns kikötő létesül.

 

Minden igényt kielégítő strand létesül, amely jelentősen növeli a látogatók számát
Fotó: SO

 

A turisztikai vonzerő növelésén túl egy modern, hosszú távon fenntartható, a természetvédelmi és térségi értékeket bemutató fejlesztés megvalósítása a cél.

 

Új impozáns kikötő is a beruházások része
Fotó: SO

 

(forrás:Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Egyre több diáknak van elege a kormány ellen uszító balliberális tanárokból

Túl nagy a csend – Vajon milyen mókával készül megint az ellenzék?