in ,

Nem stadion – Közel 30 fős idősek otthonát alakítanak ki Kecskeméten

A projekt keretében 13 darab két fős hálószobát, közösségi helyiségeket, valamint látogató- és foglalkoztatószobát is létrehoz a Horváth Építőmester Kft

Idősotthont alakít ki a Horváth Építőmester Kft. Kecskeméten mintegy 277 millió forint értékben. Az intézmény kialakítása egy meglévő épület felújításával és épületbontással valósul meg – derül ki a közbeszerzési adatokból.

Az idősek otthona egy földszintes épületben létesül majd, a tetőtér beépítetlen marad.

Az intézmény 26 gondozottat tud majd befogadni, akik részére 13 darab két fős hálószobát alakítanak ki, melyekhez párosával önálló vizesblokk is társul.

A beruházás keretében ezen kívül közösségi helyiségeket, látogató- és foglalkoztatószobákat is kialakítanak.

Akadálymentesített teraszokat használhatnak a bentlakók

A gondozók és nővérek részére pihenő/tartózkodóhely, teakonyha, öltöző, zuhanyzó és külön illemhely is készül. Az intézmény megfelelő működéséhez iroda, orvosi szoba, melegítőkonyha és étkezőhelyiség, valamint vizes helyiségek és egyéb kiszolgáló helyiségek is létesülnek. Az étkező melletti elavult és megromlott minőségű épületrészt elbontják.

A gondozottak igényeinek megfelelően az intézmény körül akadálymentesen kialakított teraszok épülnek. A fejlesztés részeként az ingatlan hiányzó közművesítése és környezetrendezése is megtörténik – többek közt kerítés, belső utak, parkolók és járdák építése, valamint kertkialakítás.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Bru­tá­li­sat ka­szált az MSZP Pe­ci­nán és a Nép­sza­bad­sá­gon – Ujhelyi ismét benézte

Nem stadion – A légi közlekedéssel is felveheti a versenyt a Budapest-Varsó gyorsvasút