in ,

Nem stadion! – Ettől a beruházástól fellendül az ország elektromos autóinak gyártása

Világcégek megrendelésére gyártanak majd IT- és mobiltelefon alkatrészeket és elektromos autóalkatrészeket is

Kétszáz embernek munkát adó akkumulátorgyártó-üzem épül Salgótarjánban. A beruházás a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég által valósul meg 41 millió euróból, tehát mintegy 13,3 milliárd forintból – derült ki a nógrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere így nyilatkozott az eseményen: a természeti környezet megóvása érdekében a megújuló energiákra épül a város gazdaságfejlesztési programja. Ezért is öröm, hogy a koreai cég elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt majd alkatrészeket.

A gyárhoz 27 000 négyzetméteres területet vásároltak meg a salgótarjáni ipari parkban. Az üzem telepítéséhez átalakítanak egy korábban kereskedelmi raktár céljait szolgáló épületet. Emellett alakítanak ki helyet arra is, hogy a jövőben új üzemcsarnokot építhessenek a területen.

A tervek szerint az első akkumulátorcsatlakozó 2020 júniusára készül el a salgótarjáni üzemben.

 

Ettől a beruházástól fellendül az ország elektromos autóinak gyártása

Az ország az elektromos autók gyártásának fellegvára

Csoi Dzse Jong, a Bumchun Precision elnökhelyettese elmondta, hogy magas minőségi követelményeket támasztó világcégek megrendelésére gyártanak IT és mobiltelefon alkatrészeket, és erre a technológiára alapozva 2015 óta foglalkoznak elektromos autók akkumulátorcsatlakozóinak gyártásával.

Európát, illetve Magyarországot az elektromos autógyártás fellegvárának nevezte, és megerősítette, ezért döntöttek úgy, hogy Magyarországon építik meg a gyárat.

Salgótarjánt a helyszín és a képzett munkaerő alapján kiválónak találták, a fejlesztési lehetőségek pedig biztosak. Egyelőre 12 ember vettek fel, akik közül öten már dél-koreai képzésen is részt vettek, további négy munkatárs a jövő héten utazik a távol-keleti országba.

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Óriási magyar sikerek! Magyar éremeső Szingapúrban!

Uram, két választási lehetősége van…. (videó)