in ,

Nem stadion – 71 kilométeren újítják fel az M1-es autópályát

Tatabánya és Budapest között végzik el a több mint 22 milliárd forintos projektet, mely az autópálya mindkét oldalát érinti.

Minden eddiginél nagyobb mértékű felújításba kezd a Magyar Közút Nzrt. az M1-es autópályán. A Budapest-Bécs összeköttetés magyar részét biztosító sztrádát összesen 71 kilométer hosszan újítják fel egy bruttó több mint 22 milliárd forint értékű projektben – derül ki az állami útkezelő közleményéből.

 

Korábbi útfelújítási munkák az M1-esen (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

 

280 ezer tonna aszafltot építenek be az M1-esbe

A fejlesztés az autópálya mindkét irányba tartó oldalát érinti a főváros ás Tatbánya közötti szakaszon. A munkálatokat az eddig is megszokott sávelhúzásos terelés mellett végzik el, mely augusztus 6-án kezdődik el. A felújítások várhatóan az év novemberében zárulnak le.

 

Az M1-es autópálya

 

Júliusban előkészítő munkákat végeztek, mintegy 3000 tonna aszfalt felhasználásával, a most következő szakaszban pedig összesen több mint 280 ezer tonna aszfaltot építenek be a szakemberek. Elsőként az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 19-es és 31-es kilométerszelvények között, vagyis Biatorbágy és Herceghalom között kezdődik el az ideiglenes forgalomkorlátozás kiépítése, majd augusztus 13-15. között folytatódik Bicske és Tatabánya között.

(forrás:Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A magyar oktatás rendben van! Magyar sikerek a nemzetközi földrajz versenyen

Ez sem stadion! Ezeket a településeket érinti az 50 milliárdos útfelújítási program