in , ,

Nagy igazság! Novák Katalin: ha Merkel távozik, Orbán lesz a legtapasztaltabb miniszterelnök

A Magyar Hírlapnak adott interjút Novák Katalin

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában az otthonteremtési programról és a családtámogatásokról is beszélt, valamint a Fidesz helyzete is szóba került az Európai Néppártban.

Arról, hogy terítéken van-e a Néppártból való kilépés, Novák a következőket mondta a lapnak:

“Egyre hangosabbak azok, akik csak hangemberek, s számukra mindegy, milyen eszközzel, milyen nevetséges indokkal próbálnak minket kiszorítani abból a politikai közösségből, ahová tartozunk. A Fidesszel ellentétben az Európai Néppártban a széthúzó erő nagyobb, mint az összetartó, ezért a kérdés inkább az: kimondja-e végre valaki, és itt elsősorban a német kereszténydemokratákra gondolok, hogy hagyjuk ezeket a nevetséges, önpusztító vitákat, dolgozzunk inkább azért, hogy legyenek konzervatív, jobbközép válaszaink az európai kihívásokra. Egy valóban konzervatív, kereszténydemokrata politikai közösség az igazságnak igyekszik többséget szerezni, nem önma­gáért a hatalomért küzd.”

A tárca nélküli miniszter azt is hangsúlyozta, hogy “a Fidesz az európai politika egyik legerősebb pártja”.

“Angela Merkel közeljövőben esedékes távozása után Orbán Viktor lesz a legnagyobb tapasztalattal rendelkező miniszterelnök. Sokan dolgoznának szívesen vele egy csapatban” – folytatta.

Novák Katalin a Fidesz esélyeiről is beszélt, és úgy fogalmazott, hogy bár “érdemes persze félidőben is az eredményjelző táblára pillantani, de a végeredmény a lényeg”.

 

(atv.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nagyon kemény üzenetet küldött Fegyőrnek Kötter Tamás: vállald a felelősséget András!

Lehet utána csinálni! Mészáros Lőrinc cégei 70 tonna élelmiszert adományoztak rászorulóknak!