in ,

Nagy a botrány! – Márki-Zay elmagyarázza, hogy kell gyereket verni – Várjuk az Amnesty International tiltakozását

Érdekes ez a hallgatás…

Nagy a csend. Szinte fülsértő.

Nem szólal meg az Amnesty International, meg a sok egyéb jogvédő szervezet. Hallgat a Helsinki Bizottság is. Hogy miért kéne félreverni a harangokat?
EZÉRT:

Helyénvalónak tartja a testi fenyítést is a gyermeknevelés során Márki-Zay Péter (képünkön) – erről a független, de a teljes ellenzék támogatásával győztes hódmezővásárhelyi polgármester a napokban maga beszélt egy helyi rádió­ban. A riporter kérdésére a politikus elmondta: neki apaként az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból a testi fenyítésnek is szükségét érzi. Márki-Zay még azt is kijelentette, hogy a testi fenyítés hazai szabályozása túl szigorú. Véleménye szerint a kanadai mintát kellene követni, az állítólagos szabályozás egyes elemeit ki is emelte a rádióadásban.

– Nagyon szigorúan szabályozva van az, hogy a gyermeket semmilyen külsérelmi nyom nem érheti, nem lehet a fején ütni, nem maradhat nyoma, csak nyitott kézfejjel. (…) Ezt be is tartatják – fogalmazott a politikus. Márki-Zay ezután mentegetőzve kijelentette: „természetesen nem ököllel, agyba-főbe” jellegű gyermekbántalmazásra gondol, ugyanakkor hozzátette: egy adott esetben az ember például az utcán egy kézszorítással is jelezheti a gyereknek, ha valami nem oké. – És nem érdekli, ha sír, sőt – tette hozzá. – Írja a Magyar Nemzet.

 

Az eset kapcsán az Origo ifj. Lomnici Zoltán jogászhoz fordult, aki azt hangsúlyozta: épeszű politikus nem propagálja a családon belüli erőszak semmilyen formáját.

– Józan, felelős politikusoknak a gyermekek védelmét garantáló, gyermekközpontú politikát kell folytatniuk, és nem nemzetközileg is tiltott, könnyen fatális következményekkel járó deviáns magatartásformákat kell népszerűsíteniük a nevelés terén – fogalmazott a szakember.

A portál az ügyben megkereste Vekerdy Tamás pszichológust, a gyermekekkel szembeni testi fenyítés egyik leghangosabb ellenzőjét, aki nem volt hajlandó reagálni Márki-Zay megnyilvánulására.


 

És ilyenkor persze Vekerdy is befogja a pofáját! Mert az ő kutyájuk kölke! Neki lehet gyereket verni, nem szakad le az ég, nem lesznek tüntetések! És mi ezt a kettős mércét már nagyon, de nagyon unjuk!!!!

 

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szégyen – 2 millió budapestiből 50 ezer ember szavazott az előválasztáson – Ez 2,5%

Pilhál György a gyerekverő Márki-Zayról