in ,

Na végre – Őrizetbe vették Gulyás Mártont

Az ellenzéki aktivista ellen garázdaság miatt adtak ki elfogatóparancsot

Pénteken késő este feladta magát a rendőrségen a garázdaság miatt körözött Gulyás Márton.

Pénteken jelent meg egy közlemény a police.hu oldalon, mely szerint a garázdaság miatt elfogatóparancsot adtak ki a Sándor-palota megrongálásával és más botrányos performanszokkal hírhedtté vált Gulyás Márton ellen. A körözést március 29-én rendelte el ellene a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

 

Az ellenzéki aktivista által készített Partizán című vlog Facebook oldalán kiadott közlemény szerint Gulyás a sajtóból értesült arról, hogy körözik, jelentkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ám mivel ott nem volt bent ügyeletes, a lakhelye szerinti rendőrkapitányságra ment. Ott a rendőrségi protokollnak megfelelően őrizetbe vették, majd a Gyorskocsi utcai fogdába szállították, ahol valószínűleg hétfőig tartják bent. A Partizán közösségi oldalán szereplő bejegyzésben azt írják, egyelőre nem közölték Gulyással, pontosan mi miatt körözték, de az ügyeletes rendőr azt feltételezte, hogy egy át nem vett idézés lehet az ügy hátterében.

A 444 tegnapi cikke szerint annak az ügynek a folyományáról lehet szó, melynek során 2016 februárjában Gulyás leszerelte a névtáblát a Nemzeti Választási Iroda épületéről. Tettéért a bíróság garázdaság vétségében bűnösnek találta, és 2017 januárjában egy évre próbára bocsátotta.

Gulyásnak nem ez volt az egyetlen botrányos szereplése:  2017-ben részt vett a Sándor-palota festékkel való megdobálásában, ezért a bíróság 300 óra közmunkára ítélte.

Legutóbb tavaly januárban „alkotott”: akkor az Állami Számvevőszék épületét öntötte le narancssárga festékkel, így tiltakozva a szervezetnek több ellenzéki  párt ellen hozott döntése miatt. Az akcióval okozott kár helyreállítása 6 millió forintba került.

(forrás:magyarhirlap.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Átadták a 3-as metró megújult északi szakaszát

A hazaáruló Ujhelyi megmutatta a jakuzzit és a szaunát, szerinte ez nem luxus – Videó