in ,

Most kaptuk – Az ellenzék egy közös EP listával totál becsicskulna

A Jobbikkal szimpatizálók egyharmadát és a baloldali szavazók egyötödét vesztené el az ellenzék – derül ki a Nézőpont Intézet legújabb közvélemény-kutatásából

Rosszul járhat az ellenzék egy közös EP-listával

 

Egy szivárványkoalíció esetén az ellenzéki pártok az eddigi legrosszabb európai parlamenti eredményüket érnék el idén májusban, a Fidesz-KDNP ezzel szemben viszont 14 EP-mandátumot szerezne, ami felülmúlná a 2014-es eredményt.

 

A jobbikosok 33 százaléka, a baloldali szavazók 20 százaléka nem szavazna egy teljes körű ellenzéki összefogásra.

Mindemellett megmutatkozik az is, hogy a DK-sok nagyobb aránnyal fognának össze akár a Jobbikkal is, mint az MSZP szavazói – derül ki a kutatásból. A lemorzsolódás hátterében valószínűleg Gyurcsány áll. A DK elnökének elutasítottsága ugyanis továbbra is kiemelkedően magas a szavazók körében (73 százalék), ezzel pedig továbbra is ő a legnépszerűtlenebb magyar politikus.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a Fidesz-KDNP 54, a Jobbik 14, a baloldali pártok pedig összesen 26 százalékot érnének el, ha mindenki külön listát állítana.

Egy közös ellenzéki lista esetén a Fidesz-KDNP 60, az ellenzék pedig 33 százalékot érne el, ez azt jelentené, hogy a Fidesz 14, az ellenzék pedig 7 mandátumot szerezne.
(Zelenka Dóra, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hivatalos: a magyarok többsége szerint az ellenzéket nem az emberek, hanem a hatalom érdekli

Szijjártó: meg fogjuk akadályozni, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját