in ,

Megint hazudott a baloldal – A fóti gyermekotthon nem indított vizsgálatot a fiatal ellen

A Báthory utcában tartott hétfő esti tüntetés kapcsán a sajtóban valótlan információk jelentek meg, és sorra látnak napvilágot a korábbi intézményi tájékoztatásokat és a gyermek személyiségi jogait, érdekeit figyelmen kívül hagyó hamis állítások

A Báthory utcában tartott hétfő esti tüntetés kapcsán a sajtóban valótlan információk jelentek meg, és sorra látnak napvilágot a korábbi intézményi tájékoztatásokat és a gyermek személyiségi jogait, érdekeit figyelmen kívül hagyó hamis állítások – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériu­ma (Emmi) által tegnap kiadott közleményben, amelyet amiatt írtak, hogy a 17 éves Kislőrincz Dávid, aki a fóti Károlyi István Gyermekközpont lakója, egy internetes videóban rendszerkritikus rapet adott elő. Ezt követően több ellenzéki médium azt írta, a fiatalt azzal büntették meg, hogy eltiltották a diákmunkától.

Az Emmi tegnap tudatta, hogy az intézmény fenntartója többször is világossá tette, az érintett fiatal ellen nem indult vizsgálat véleményének kifejezése miatt, sőt a gyermekotthon vezetése korábban is engedélyezte nyilvános szereplését. A diákmunka szüneteltetése a gyám egyetértésével történt, mert a fiatal első félévi tanulmányi eredményei jelentősen romlottak.

 

A Károlyi István Gyermekközpont azért rendelt el vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki töltötte fel a videót, mert ha harmadik személy jelenteti meg a gyermek, illetve a gyám hozzájárulása nélkül, az sérti a gyermek személyiségi jogait, és az intézménynek feljelentési kötelezettsége van – olvasható az Emmi közleményében.

Egy keddi közleményében pedig azt írták: „Felszólítjuk mindazokat, akik politikai csatározásra használják egy fiatal sorsát és jövőjét, hogy kellő felelősséggel és belátással emelkedjenek felül a politikai hangulatkeltésen!” Az Emmi azt is tudatta, helyreigazítási kérelmekkel fordulnak az ügyben valótlanságot terjesztő sajtóorgánumokhoz.

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ellenzék: “Már az is sokat segítene, ha Orbán Viktor beülne egy kínai étterembe.”

Magyar György: “Nekem a Lexus tökéletesen elég.” – Így él a börtönbizniszen félmilliárdot kereső Magyar György