in ,

Marokkói belügyminisztérium: A bevándorláspárti NGO-k hibája, hogy Európát elözönlik a migránsok

Khalid Zerouali a marokkói belügyminisztérium által működtetett bevándorlási és határvédelmi ügynökség igazgatója a mentőhajónak álcázott migránstaxikat tette felelőssé azért, hogy Európába egyre több illegális bevándorló érkezik.

Khalid Zerouali a marokkói belügyminisztérium által működtetett bevándorlási és határvédelmi ügynökség igazgatója a mentőhajónak álcázott migránstaxikat tette felelőssé azért, hogy Európába egyre több illegális bevándorló érkezik. Véleménye szerint a civil szervezetek által működtetett hajók csak ösztönzik azt, hogy minél többen megpróbáljanak Európába jutni.

 

Egyre többen akarnak Marokkóból elindulni Európa irányába, emögött pedig egyértelműen a Földközi-tengeren aktív civil szervezetek flottái állnak, ők tehetnek az egészről”

– mondta az igazgató a marokkói Telquel nevű magazinnak.

Khalid Zerouali

Fotó: AFP

Az interjúban kifejtette, hogy ezek a szervezetek arra ösztönzik a döntő többségében fekete-afrikai bevándorlókat, hogy induljanak útnak, akár az embercsempészek által, ők majd kimentik és átfuvarozzák őket Európa valamelyik pontjára.

Az észak-afrikai ország vezetése túlterhelt, amiért az elmúlt időszakban egyre többen és többen érkeznek hozzájuk azzal a szándékkal, hogy átjussanak.

Az Európai Unió segítségét kérjük, hogy segítsenek nekünk megvédeni a határainkat. Eddig 200 millió eurót költöttünk arra, hogy megvédjük azt”

– közölte a Zerouali, aki szerint a partiőrségnél már 13 ezren dolgoznak, azonban egyre nehezebb helyzetben vannak és segítségre van szükségük, hiszen kezdenek túlterheltek lenni.

Fotó: AFP

A szakértő szerint a migránsokat átcsempésző bandák száma is emelkedőben van náluk, a marokkói hatóságok csak augusztusban és szeptemberben hatvan különböző szervezetet oszlattak fel.

A marokkói dráma mögött az áll elsősorban, hogy míg Matteo Salvini Olaszországban mindent megtesz azért, hogy ne oda érkezzenek a bevándorlók, addig Spanyolországban Pedro Sanchez baloldali miniszterelnök tárt karokkal várja őket, így a migránsok értelemszerűen az ahhoz legközelebb eső Marokkót választják indulási célpontnak. Nem meglepő módon Spanyolországba az elmúlt hónapokban egyre több és több illegális bevándorló érkezik.

A Frontex szerint eddig csaknem 30 ezren indultak útnak a Földközi-tenger nyugati részén, ami kétszer annyi, mint tavaly volt egész évben.

 

 

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking! – Fegy­ve­res tá­ma­dás Pá­rizs­ban, ha­tal­mas a ké­szült­ség

Hosszú Katinka továbbra is a világ legjobbja: négy arannyal zárta a budapesti világkupát!