in ,

Kamu Geriék beismerték: egy ember meghalt, huszonkilencre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma a Kamaraerdei úti idősotthonban

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában huszonkilencen fertőződtek meg koronavírussal

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában huszonkilencen fertőződtek meg koronavírussal, egy gondozott a kórházba szállítása után meghalt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön este az MTI-vel. Az ötszázhetvenkettő lakó közül huszonöt ember, a háromszáz dolgozó közül négy esetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést az intézményben végzett tesztelésekkel. A három telephely közül kettő érintett, a Bánk bán utcai telephelyen nincs aktív fertőzött. 

Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint az idős betegek többsége tünetmentes, néhányan pedig enyhe tüneteket mutatnakm azonban gyógyulásuk és az otthon többi lakójának védelme érdekében az intézmény kérésére kórházba kerültek vagy kerülnek. Az otthonból kórházba került lakók egyike csütörtökön elhunyt. A hivatal emlékeztetett, szeptember elején az intézmény kérésére és a Fővárosi Operatív Törzs döntése nyomán a fenntartó fővárosi önkormányzat az idősotthonban látogatási és kijárási tilalmat rendelt el, amelyet az országos tisztifőorvos azóta az egész országra kiterjesztett. Az intézmény folyamatos kapcsolatban áll a járványügyi hatóság területileg illetékes szakembereivel, akik a tesztelésben a fenntartó Fővárosi Önkormányzathoz hasonlóan segítséget nyújtottak. Az intézményvezető munkáját a kormány által kirendelt intézményparancsnok segíti.

 

Karácsony Gergelyék kitértek arra is, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatala által az intézményben végzett legutóbbi, augusztusi ellenőrzés a helyszíni jegyzőkönyv szerint semmilyen intézkedésre okot adó mulasztást nem tárt fel, az intézmény a főpolgármester által kiadott fenntartói utasításban foglalt protokollok betartásával jár el. A fővárosi önkormányzat már a kormányzatnál kezdeményezte a szűrések számának növelését és ingyenessé tételét, valamint minden intézményében szigorított a maszkviselés szabályain – erre Karácsony Gergely főpolgármester az elmúlt hetekben többször is figyelmeztetett –, ugyanis az országszerte, így Budapesten is növekvő esetszám határozottabb fellépést sürget minden szereplő részéről – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön délután közölte: a Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában tizenöt fertőzöttet azonosítottak, ez a szám estére – az elhunyt beteggel – a kétszeresére emelkedett. 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egy igazi örömhír! Vége! Az NMHH elveszi a Klubrádió frekvenciaengedélyét

Nahát: hirtelen jobban lett Navalnij! De mi lesz az Északi-Áramlat 2-vel?