in ,

Hülyék 2019 – Anarchiára, lázadásra és a kormánybuktatásra tett fogadalmat az ellenzék

Az Országház lépcsőjére vonult a teljes ellenzék

Az Országház lépcsőjére vonult a teljes ellenzék a rendkívüli ülés után, majd a Jobbik, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum vezetői közösen fogadalmat tettek és szombatra meghirdettek egy összellenzéki tüntetést Orbán Viktor rendszere ellen − írja az Index.

 Az ellenállás céljaihoz és a magyar emberek ötpontos követeléséhez hű leszek

− mondták az ellenzékiek fogadalmukban.

Az ellenállók az általuk csak rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvény azonnali visszavonását, kevesebb rendőri túlórát, független bíróságokat, Európai Ügyészséget, valamint független közmédiát követelnek. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a fogadalomtétel utáni sajtótájékoztatóján elmondta, szerinte az eddigi tüntetési hullám csapatmunka volt az ellenzéki pártok, a civilek, a szakszervezetek és a Momentum között. 

Ez nem demokrácia!

– akadt ki Szél Bernadett.

Úgy fogalmazott: Ez már nem demokrácia, nem köztársaság, nem jogállam.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Az LMP-ből Hadházy Ákossal együtt távozott társelnök figyelmeztette a Fidesz szavazóit: Orbán Viktor rég nem az, akinek évtizedekkel ezelőtt mutatta magát, nem véletlen, hogy a magyar emberek helyett olyan politikussal köszöntötte az újévet, aki sivataggá változtatná a bolygót.

Nem kérünk a látszatdemokráciából. Ezt az országot Orbán nem demokratikusan vezeti, hanem verőlegényeivel tartja mederben a folyamatokat

− tette hozzá a politikus.

Jobbik: ez a történelem leggyávább kormánya

„A magyar történelem leggyávább kormányáról” beszélt a Jobbik szóvivője, Jakab Péter, aki szerint a kormány “Soros György háta mögé bújik mamelukjaival a valódi viták helyett”.

Jakab állítja, hogy az általános sztrájk nélkülözhetetlen a kormány elleni küzdelemhez. „Mi nem hátrálunk meg” − mondta.

Gyurcsány: jön a lázadás

Ha egy kormány elárulja az országát, a népét, akkor jön a lázadás

− jósolta a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc azt mondta: most a legfontosabb az Orbán rendszerével szembeni teljes összefogás.

Majd ha újra lesz demokrácia, akkor  majd újra előjöhetnek azok a viták, amelyek egy demokráciában természetesek, de másodlagosak

− tette hozzá. “

Az ellenzék január 5-re a Hősök terére 14 órára tüntetést hirdetett, amire a szakszervezeteket is meghívva.

Forrás: Index; Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Így néz majd ki a Dél-Pesti Centrumkórház

Fankadeli megmondja mi a “tipikusan magyar” – Már rengetegen látták – Sargentini is felbukkan! (videó)