in , ,

Hoppá! – Salvini ismét megakadályozta egy migránshajó kikötését

Matteo Salvini olasz belügyminiszter bejelentette, hogy nem nyitja meg az olaszországi kikötőket az olasz haditengerészet hajója előtt, amely líbiai vizeken negyven migránst vett fedélzetére

Matteo Salvini olasz belügyminiszter bejelentette, hogy nem nyitja meg az olaszországi kikötőket az olasz haditengerészet hajója előtt, amely líbiai vizeken negyven migránst vett fedélzetére egy mentési műveletben csütörtökön.

 

Matteo Salvini kijelentette, hogy egyetlenegy olasz kikötőben sem engedélyezi az olasz hadihajó kikötését.

Megjegyezte, hogy az olasz haditengerészet hajójának nem kellett volna líbiai felségvizeken beavatkoznia, mivel itt a líbiai parti őrség végzi a mentési műveleteket.

Annak ellenére, hogy a Ramadán időszaka van, a líbiai hatóságok szerdán is több mint 200 ember segítségére siettek

– hangoztatta az olasz belügyminiszter, a Liga kormánypárt politikusa.

Az olasz védelmi tárca szűkszavú közleményben támogatásáról biztosította az olasz haditengerészetet. A védelmi miniszter Elisabetta Trenta a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom politikusa: az Öt Csillag az utóbbi hetekben egyre erősebben bírálja Matteo Salvini migrációs politikáját, amely az olaszországi kikötők lezárásával állította meg az Olaszországba érkező migrációt.

Matteo Salvini azt mondta, a római kormány tagjainak egy irányba kell tartani, nem lehet, hogy a belügyminiszter lezárja a kikötőket, egy másik miniszter pedig összeszedi a migránsokat.

Az olasz hadihajó egyelőre továbbra is líbiai vizeken tartózkodik. A védelmi tárca nem közölt információkat a megmentett személyek sorsának alakulásáról.

Elemzők szerint az Öt Csillag – a Ligával vívott európai választási versenyben – önálló és a Matteo Salvini eddigi intézkedéseivel ellentétes migrációs politika felmutatására törekszik. Ugyanakkor a párt nem helyezkedik nyíltan szembe a Ligával, mivel a két párt közös kormányprogramjában a migráció leállítása szerepelt. A felmérések is azt mutatják, hogy az olaszok mintegy 70 százaléka a migráció leállítását támogatja.

(Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A primitív George Clooney szerint Trump egy f*sz – Ez ám a színvonal – videó

Botrány! – Ismét jóváhagyta a himnusztörvényt a szlovák parlament