in ,

Hoppá! Akcióban a Hiúz! Bemutatkoztak az új harckocsik a Bakonyban! Képek

A nemzetközi katonai együttműködést gyakorolják a Brave Warrior hadgyakorlat során a Bakonyban.

A nemzetközi katonai együttműködést gyakorolják a Brave Warrior hadgyakorlat során a Bakonyban. A szeptember eleje óta tartó, pénteken befejeződő gyakorlat a NATO-elvek szerinti minősítő gyakorlatra készíti fel a katonákat – tudósított az MTI az MH Harckiképző Központ központi gyakorló- és lőtér Nullponti figyelőpontján tartott csütörtöki szakmai bemutatójáról.

Legoza Bálint ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokhelyettese elmondta:

a Brave Warrior 2020 hadgyakorlatban 1500 ember és 500 jármű, köztük gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállító harcjárművek és harckocsik vesznek részt.

A gyakorlat során a honvédek bemutathatták a Lynx gyalogsági harcjárműveket, melyek magyarországi gyártásáról itt írtunk. A Lynx egészségügyi, parancsnoki és felderítő változatúvá építhető át.

 

 

A gyakorlat során megfigyelhetők voltak a digitális katonaprogram eddigi eredményei is, melynek célja a haderő felkészítése a 21. századi hadviselésre.

A PROGRAM LÉNYEGE, HOGY INFORMATIKAI ÉS ELEKTROOPTIKAI ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁVAL GYORS ÉS PONTOS INFORMÁCIÓÁRAMLÁST TESZ LEHETŐVÉ.

A NATO-gyakorlaton a magyarok mellett szlovák, román és amerikai katonák is részt vesznek.

A csütörtöki bemutató során a magyar katonák harcát követhették a jelenlévők, a gyakorlat célja az volt, hogy ellenséget lassítsák, kedvező irányba tereljék, és minél több veszteséget okozzanak számukra.

A Carl Gustaf M4 páncéltörő löveg működését demonstrálja egy katona a Brave Warrior 2020 nemzetközi hadgyakorlaton a Veszprém megyei Hajmáskér közelében 2020. szeptember 24-én

(Borítókép: Mi–24 típusú harci helikopter a Brave Warrior 2020 nemzetközi hadgyakorlaton a Veszprém megyei Hajmáskér közelében 2020. szeptember 24-én Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

 

(index.hu, Nemere Péter)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szépen kicsontozta a Credo a libernyák Von Der Leyen beszédét – Videó

Szuperlátványos katonai gyakorlat Black Hawk helikopterekkel! Videó