in ,

Hoppá! A BKV elhatárolódik a Coca Cola sértő, provokatív reklámjától

Közleményt adott ki a BKV az aluljárókban látható, a meleglobbi által rendelt Coca-Cola hirdetésekkel kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük. Korábbi cikkünk a témában itt olvasható

Közleményt adott ki a BKV az aluljárókban látható, a meleglobbi által rendelt Coca-Cola hirdetésekkel kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Az online médiában bírált, metróban elhelyezett hirdetésekkel kapcsolatban tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy Társaságunk felületeinek reklámcélú hasznosítását – az ahhoz kapcsolódó valamennyi feladat teljes körű ellátásával – külső, szerződött partnerek végzik. A felületek hasznosítása ugyanis nem tartozik közvetlenül a BKV Zrt. profiljába.

Jelenleg két céggel állunk bérleti szerződéses jogviszonyban. A metrókocsik belső felületeinek kivételével a BKV Zrt. hirdetésre alkalmas felületeit 1999 óta a Peron Reklám Kft. hasznosítja, mely társaság hatályos bérleti szerződése alapján jogosult felületeink reklámcélú hasznosítására akár albérletbe adás útján is. Ennek értelmében Társaságunk hirdetésre alkalmas felületein a különböző megrendelői igényeknek megfelelően a kampányokat a Peron Reklám Kft. és szerződött albérlői (jármű külső felületekre vonatkozóan a Publimont Kft., belső felületekre a JCDecaux Hungary Zrt.) koordinálják és bonyolítják. A hirdetőkkel, illetve a reklámanyagokat kihelyezőkkel is ők állnak közvetlen kapcsolatban.

A Társaságunk tulajdonában/kezelésében lévő reklámfelületek hasznosítására jelenleg van folyamatban egy közbeszerzési eljárás. Ennek során a BKV Zrt. és a BKK Zrt. közös ajánlatkérőként reklámozási tevékenységgel kapcsolatos komplex reklámértékesítési, szervezési szolgáltatást kíván beszerezni, aminek része a reklámhelyek kialakítása, reklámfelületek létrehozása, a kapcsolódó reklámértékesítési tevékenység végzése, monitoring rendszer kiépítése. Cél, hogy az újonnan kialakuló szerződéses állomány egyszerűbb, egyben a jelenleginél pontosabban szabályozott legyen. Az új reklámtender lezárása heteken belül várható.

Forrás: BKV

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Országos méretű felháborodás van kilátásban a Coca-Cola elfogadhatatlan és sértő reklámja miatt

Országos tiltakozási hullám indult a Coca Cola ellen! Tízezrek tiltakoznak már! Már 16 ezer (!) aláírás a botrányos Coca Cola plakátok miatt