in ,

Hivatalos: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázat

Le kell mondania

Demeter Márta

Demeter Márta bele is bukhat a hazudozásba

 

– Az LMP-s Demeter Márta tettével bebizonyította, hogy katonai és nemzetbiztonsági kockázatot jelent – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tegnap sajtótájékoztatóján. Németh Szilárd kiemelte: Demeter Márta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként bizalmas és érzékeny adatokat „hamisított és szivárogtatott ki”, ezért úgy véli, az LMP-nek vissza kell hívnia őt a tisztségéből. Németh Szilárd szerint Demeter Márta pozíciójával visszaélve követte el tettét, ezért felszólítják, hogy adja vissza képviselői mandátumát.

– A Honvédelmi Minisztérium nem engedi meg, hogy bárki politikai érdekből egy magyar katonai misszióban részt vevő katona és családja biztonságát kockáztassa – hangsúlyozta az államtitkár, aki idézte a honvédelmi törvény 38. paragrafusának 7-es szakaszát, amely a honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvános adatok kezeléséről szól.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: Demeter Márta felelőtlenül járt el, megsértett minden jogszabályt, amely az iratbetekintésre vonatkozik, ráadásul nemcsak nyilvánosságra hozta, hanem meg is hamisította az adatokat azáltal, hogy azokat a miniszterelnökkel hozta összefüggésbe.

Demeter Márta azután fordult írásbeli kérdésekkel a honvédelmi és a belügyminiszterhez, hogy egy iratbetekintés során megtudta, egy Ciprusról indult katonai repülőn utazott egy olyan utas is, akit a neve alapján a miniszterelnök lányával azonosított. Ezt a hírt a balliberális médiumok szinte mindegyike átvette. A honvédelmi tárca cáfolatában közölte: egy Cipruson szolgálatot teljesítő, Orbán vezetéknevű százados gyermeke utazott haza a repülővel.

Demeter Márta az elhangzottakra úgy reagált: szerinte indokolt, törvényes és közérdekű volt az adatkérés. Az LMP-s politikus közölte azt is, hogy a történtek ellenére nem mond le.

(magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Apáti Bence – A szakma találkozása Demeter Mártával

Pinokkió hazug lánytestvére: PINOKK…INA. Így becézik az LMP-s Demeter Mártát